Adıyaman’ın  İl Oluşunun 60. Yıl Dönümü

Adıyaman’ın İl Oluşunun 60. Yıl Dönümü

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, 1 Aralık 1954’te il olan Adıyaman’ın il oluşunun 60. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.


Milletvekili Mehmet Erdoğan, medeniyetler güzergahı, tarihi, turistik ve inanç turizminin merkezi olan Adıyaman’ın, kültürel mirası, misafirperver ve mütevazı insan yapısıyla ülke genelinde hep takdir toplamış, şehirleşme tarihinin M.Ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı, tarihin bilinen en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğunu söyledi.

Erdoğan, 1 Aralık 1954 tarihinde 6418 sayılı Kanunla il olan Adıyaman’ın, ülkemiz genelinde kavganın olmadığı, hoşgörünün olduğu, huzur ve barışın, birlik ve beraberliğin en güzel sergilendiği nadir illerin başında geldiğini kaydetti.

Erdoğan yayınladığı mesajında, “Doğunun, batıya açılan kapısı olarak bilinen Adıyaman, inşaatı bitmek üzere olan, Türkiye’nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü ile Diyarbakır ve Adıyaman ulaşımı rahatlayacak ve cazibe merkezine dönüşecektir. Adıyaman, 12 yılda çok hızlı bir kalkınma süreci içerisine girdi. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan kırsal kalkınmaya, turizmden ticarete, büyük bir değişim ve gelişim ile 12 yılda 6.3 milyarlık yatırım gerçekleşmiştir. Adıyaman’ımızı daha da geliştirmeye devam edip, 2023 yılı Türkiye’sinde daha güçlü, daha müreffeh ve daha yaşanılabilir bir Adıyaman’ın idealine ulaştıracağız. Tüm hemşerilerimiz adına, Adıyaman’a hizmet ve yatırım konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu memleketin insanı merttir, hürmetkardır. Adıyaman’ı geliştirmek bugünün ve geleceğin insanlarına karşı borcumuzdur. Bu düşüncelerle, Adıyaman İlimizin il oluşunun, 60. Yıldönümünü kutlar, bütün hemşerilerimize selam ve saygılar sunarım” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile