Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir şiddetli patlama daha!

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir şiddetli patlama daha!

Bugün Afganistan'ın başkenti Kabil'de havalimanı dışında 2 patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından aralarında Taliban üyelerinin ve çocukların da olduğu 25 kişinin öldüğü bildirildi. ABD medyası ise 4 Amerikalı askerin öldüğünü 3 Amerikalı askerin de yaralandığını duyuruldu. Öte yandan bölgede sıcak dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre Afganistan'ın başkenti yeni bir patlama daha meydana geldi.

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanına yakın bölgede bugün iki ayrı patlama meydana geldi.

BBC, üst düzey bir sağlık yetkilisine dayandırdığı haberinde, en az 60 kişinin öldüğünü ve 140 kişinin yaralandığını duyurdu.
Bir patlama daha

Akşam saatlerinde bölgede bir patlamanın daha meydana geldiği açıklandı.

Kabil'deki AA muhabiri, havaalanı yakınlarındaki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ve yaralananların götürüldüğü İlk Yardım Hastanesinde beklediği sırada, şiddetli bir patlamayla sarsıldıklarını bildirdi.

Üçüncü patlamada ölü veya yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirilen, terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün Kabil'de gerçekleştirilen terörist saldırılar sonucunda çok sayıda can kaybı ve yaralanmanın yaşandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor; hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi
12 ABD askeri hayatını kaybetti

Öte yandan ABD medyası, Kabil Havalimanı'ndaki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Amerikalı askerlerin sayısının 12'ye çıktığını bildirdi. Bir ABD'li sağlık görevlisinin de saldırıda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Pentagon patlamalarda 12 ABD askerinin hayatını kaybettiğini doğrularken, 15 askerin ise yaralandığını belirtti.
DEAŞ üstlendi

Reuters haber ajansı, saldırıları terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile