Ahilik Kalkınma Ajansı Tbmm'de

Ahilik Kalkınma Ajansı Tbmm'de

Ahilik Kalkınma Ajansı ve milletvekilleri, bölgenin kalkınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın davetiyle Ahilik Kalkınma Ajansı yöneticileri ve bölge milletvekilleri TBMM Dış İşleri Komisyonu Toplantı Salonu'nda buluştu.
Milletvekili Çalışkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, toplantının amacının yakın bir zamanda kurulan Ahilik Kalkınma Ajansı'nın yöneticileri ile bölge milletvekilleri arasındaki koordinasyonu sağlamak olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte ajansın daha etkin çalışabilmesi için ortak gayret göstermek gerektiğini söyledi.
Çalışkan toplantıda, ajans yöneticilerinin bölgenin mevcut özellikleri hakkında kendilerine bilgi vererek, kısa sürede nasıl kalkınabileceği ile ilgili stratejik planlar sunduğunu kaydetti. Çalışkan, "Bu planı karşılıklı olarak müzakere ettik. Ajans yetkilileri ile biz bölge milletvekilleri el ele vererek bölgemiz için gereken tüm çalışmaları hep beraber yapmalıyız. Yeri geldiğinde Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde milletvekilleri olarak, bölgemizin talep ve ihtiyaçlarını kamu kuruluşları nezdinde birlikte takip etmeliyiz. Zaten bu toplantıyı düzenlememizin temel nedeni de budur. Bu koordinasyon toplantıları bundan sonra düzenli olarak ajansımızın öncülüğünde yapılacaktır" dedi.
Çalışkan, ortaya konan amaç ve hedeflerin rekabet, girişimcilik ve istihdamı artıracağını ifade ederek, katılımcı ve sürdürülebilir bir kalkınma oluşturularak sosyal bütünleşmenin sağlanacağını belirtti. Çalışmaların hızlandırılması gerektiğinin altını çizen Çalışkan, "Tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde katma değeri yüksek ürünler üretilecek, insanımızın yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanacaktır. Bölgede turizm öncü sektör yapılacak, bölgenin turizmde önemli bir varış noktası ve uluslararası bir marka haline gelmesi için gayret sarf edilecektir. Her bir ilimizin rekabetçi avantajlarını çok iyi tespit ederek o alanlarda çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Ahilik Kalkınma Ajansı bölgemizin temel özellik ve ihtiyaçlarını dikkate alarak 2010 yılı için mali destek programı hazırladı" şeklinde konuştu.
Hazırlanan programın toplam bütçesinin 12 milyon 300 bin TL olduğunu da hatırlatan Çalışkan, Kırsal Kalkınma Mali Destek programı için 4 milyon TL, küçük ölçekli altyapı destek programı için 3 milyon 300 bin TL, tarıma dayalı sanayi mali destek programı için ise 5 milyon TL bütçe ayrıldığını bildirdi. Çalışkan son olarak, konuya ilgi duyan kişi ve kurumların uygun projeler hazırlayarak ajansa başvurmaları ve bu hibe yardımları kullanarak bölgenin kalkınmasına destek vermelerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile