Yeni eğitim ve öğretim münasebetiyle Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Zeynel Kılıç, öğretmen ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu. Milli Eğitim Şube Müdürlerinin de katıldığı ziyarette, Bitlis ili ve özellikle Ahlat'ta son yıllarda gerçekleşen başarılara değinen Kılıç, öğrencilerin yükselen başarı çıtasını daha da yukarı çıkarmaları gerektiğini belirtti. Kılıç, geçmiş yıllara oranla bu yılki öğretmen açıklarının daha az olduğunu vurgulayarak: "Bu yıl yaklaşık 10 bin öğrenci ve 430civarında öğretmen ile eğitim öğretim yılımıza başlamış bulunuyoruz. İlçemizin öğretmen normu 560 civarında. Tabi her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmen açığımız söz konusudur. Fakat geçmiş yıllara oranla bu yıl ki öğretmen açığımız biraz daha az. Özellikle branş bazında fazla açığımız olmamakla beraber az da olsa vardır. Zaten ücretli öğretmen müracaatlarını aldık, onun da hazırlığını yapıyoruz. En kısa sürede ücretli öğretmen alarak bu açığı da kapatmaya çalışacağız. İlimiz 2 yıldır Türkiye genelindeTürkçe-Sosyal dalında birinci oluyor. Bu yıl üniversite sınavlarında genel sıralamada da çok iyi bir yere yerleştik. 45'inci sıradan 6'ıncı sıraya yerleştik. Tabi bu başarıda ilçemizin de büyük bir payı vardır. Başarının ucu açıktır. Biz bu başarıyı biraz daha ileriye götürmek için bu sene bütün öğretmen arkadaşlarımız ile eğitim camiasında yer alan herkes ile öğrenci, öğretmen ve veliler ile biraya gelerek bu başarıyı daha da artırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Öğrencilerimize detavsiyem ise, günübirlik ders çalışmaları ve boş zamanda mutlaka kitap okumalarını istiyorum. İnşallah bu yılki başarımız da artmış olacak. Hedefimiz budur" dedi.
Daha sonra Sadullah Gencer Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleriyle bir araya gelen Kılıç, öğretmenlerin toplum ve okuldaki misyonlarının önemine yönelik kısa bir konuşma yaptı.
Ahlat'ta Eğitim Öğretim Çalışmaları
Bitlis'in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, başarının ucunun açık olduğunu belirterek; "Başarıyı biraz daha ileriye götürmek için bu sene elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" dedi.



















