Aile Ve Kisinin Egitimi Arttikça Uyusturucu Kullanimi Düsüyor

Aile Ve Kisinin Egitimi Arttikça Uyusturucu Kullanimi Düsüyor

Sehzadeler Ilçe Müftülügü personeline ’En iyi Narkotik Polisi: Anne’ semineri verildi. Seminerde ortaya konan veriler dikkat çekerken aile ve kisinin egitim düzeyi arttikça uyusturucu madde kullanim oraninin da düstügüne vurgu yapildi.

Manisa Il Müftülügü Konferans Salonunda gerçeklestirilen farkindalik egitiminde sunum yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Narko-Rehber Egitmenleri Birsen Önder ve Mahmut Tunçman, uyusturucu ve uyarici maddelerden çocuklari koruma yöntemlerini ve Içisleri Bakanligi’nin gelistirdigini ’UYUMA’ uygulamasi hakkinda bilgi verdi. Egitmenler, seminerde uyusturucu kullaniminin henüz baslanmadan önüne geçmenin önemi, anne ve babalarin çocuklari ile saglikli iletisim kurmalari, ’Benim çocugum yapmaz’ algisinin yanlis olduguna vurgu yapti.

Seminerde 2020 Narkotik Analiz Raporundan dikkat çekici bilgilere de yer verildi; Bagimlilarin yüzde 89,8’inin annesinin ev hanimi olduguna, uyusturucu kullandigini belirtenlerin yüzde 48’inin annesinin ilkokul mezunu olduguna, bagimlilarin uyusturucuyu kullandigi yerler arasinda ilk sirayi yüzde 47,5 ile kendi evlerinin yer aldigina, uyusturucu kullananlarin yüzde 85’inin aileleriyle birlikte yasadigina, uyusturucu kullananlarin yüzde 81’inin öncesinde tütün ürünü, yüzde 38’inin ise alkol kullandigina, uyusturucuya baslayan en riskli yas gurubunun ise yüzde 71’lik oranla 15-24 yas araligindaki gençler olduguna dikkat çekildi. Ilk uyusturucuyu yüzde 74 oraninda arkadaslarin temin ettigine dikkat çekilen bilgilerde, ailelerin çocuklarinin uyusturucu kullandigini ortalama 2 yil sonra ögrenebildigine aile ve kisinin egitim düzeyi arttikça, uyusturucu kullanma oraninin da düstügüne deginildi.

Konu hakkinda bilgilendirme yapan Manisa Il Müftülügü Bagimlilikla Mücadele Il Koordinatörü Dr. Ahmet Erdinçli, "Diyanet Isleri Baskanligi’mizin toplumun her kesimine oldugu gibi gelecegimizin teminati olan gençlerimizi her türlü bagimliliktan koruma görevi bulunmaktadir. Bu kapsamda Emniyet Müdürlügü’müzden uzmanlarimizi Içisleri Bakanligi’mizca yürütülen ’En Iyi Narkotik Polis: Anne’ projesi seminerleri kapsaminda Manisa ve 17 ilçemizde görev yapan tüm personelimiz, Kur’an Kursu ögreticilerimiz, yetiskin Kur’an Kursu bayan ögrencilerimiz ve 4-6 yas Kur’an Kursu velilerimizle bulusturduk." dedi.

Seminerin sonunda Sehzadeler Ilçe Müftüsü Ramazan Sancak egitmenlere hediye takdim ederek bilgilendirme için tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile