Aima’dan Keman ve Viyolonsel Sesleri Yükselecek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, dünyaca tanınmış Müzik Akademisi olan Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi (AİMA) 15 yıldan bu yana açmış olduğu klasik müzik kurslarında elde ettiği başarılarla sık sık ülke kamuoyunun gündemine gelirken, bu kapsamda her yıl dünyaca ünlü klasik müzik duayenlerinin kurs verdiği AİMA’nın Ayvalık’taki merkezinde, bu yıl 5 farklı dalda kursların açılacağı öğrenildi.

AIMA, klasik müzik alanında kendini geliştirmek isteyen genç müzisyenleri, 2012 yılında da uluslararası sanatçılarla buluşturmaya devam ederken, AIMA, keman ve viyola ustaları Andrej Bielow, Lukas David, Çiğdem İyicil ve Ruşen Güneş yönetimindeki yılın ilk Masterclass’ını, 9-16 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği belirtildi. Masterclass katılımcıları 8 gün sürecek yoğun dersler boyunca; usta kemancı ve eğitimci Lukas David, Andrej Bielow ve Çiğdem İyicil ile keman; Ruşen Güneş ile viyola çalma sanatının teknik ve müzikal inceliklerini öğrenecekleri belirtilirken, keman kurslarını akabinde her Masterclass sonunda olduğu gibi, Alibey Kültür Merkezi’nde Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı yararına bir konser verileceği kaydedildi.

Konserde, Akademik Şenlik Müziği Beste Yarışması’nda derece alan bestecilere de ödüllerinin verileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunan kişi ve kurumlara verilen 10. Vehbi Koç Ödülü’nü kültür-sanat dalında alan AIMA’nın kurucu ve yöneticisi Prof. Filiz Ali, akademiyi 15. yaşına ulaştırmaktan mutlu olduklarını belirterek, “AIMA, hiçbir gruba bağlı olmadan, tamamen özgür, standardı yüksek ve katılımcıların kendilerini ifade edebildiği bir eğitim sunmaya devam ediyor. Ayrıca, Ayvalık ve çevresinde yaşayan yetenekli çocuklara klasik müzik eğitimi vererek, bu alandaki büyük bir boşluğu da dolduruyor” dedi.

Suzan Sabancı Dinçer’in ana sponsor olarak desteklediği AIMA kapsamında, 14 yıl boyunca, aralarında Ayla Erduran, Suna Kan, Lukas David, Peter Bruns, Valeri Oistrakh ve İdil Biret gibi dünyaca ünlü sanatçıların bulunduğu çok sayıda virtüöz, katılımcılarla buluştu. AIMA öğrenci ve öğretmenleri, her eğitim döneminin sonunda verdikleri konserle, Ayvalık ve çevresinde yaşayanlarla bir araya gelme fırsatını bulduğunun altı çizildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile