Ak Parti 48. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

Ak Parti 48. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 48. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısını düzenledi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Çağatay Kılıç ve Tülay Bakır, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, İlçe Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, “Ülkemizde 11 yıl öncesinde enflasyonun ne olacağı, faizlerin nasıl bir seyir izleyeceği, vergi sisteminin nasıl değişeceği, finans sistemini nelerin beklediği tahmin edilemiyor ve istikrarsızlık ve güvensizlik ortamı herkesi belirsizliğe itiyordu. 11 yıl öncesinden bugüne kadar, ekonominin en büyük kazanımı, tesis ettiğimiz istikrar ve güven ortamı olmuştur. 1 gün sonra ne olacağı kestirilemeyen bir Türkiye'den, 1 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonrası kalem kalem, madde madde hedeflenen bir Türkiye'ye gelinmiş, geleceğini çok düzgün ve doğru planlayan bir ülke haline gelmiştir. AK Parti'nin farkı nedir diye soranlara, işte AK Parti'nin farkı budur” dedi.

“ZAFER AK PARTİ’NİN OLACAK”
Aday adaylarına da seslenen Başkan Köktaş, “Önümüzde önemli bir aşama olan 30 Mart 2014 mahalli seçimler arifesine hızla yaklaşıyoruz. Aramızda aday adayı arkadaşlarımız var. 2014 mahalli seçimleri için aday belirleme sürecimiz de devam ediyor. 27 Ekim pazar günü yapılan temayül yoklamamızda teşkilatlarımız, mevcut belediye başkanları ve aday adaylarımızla ilgili kanaatlerini sandıkta verdi. Bundan sonraki aday belirleme sürecinde temayül bir veri olacaktır. Siz aday adaylarımız uzun süredir kamuoyunda kendinizi tanıtmaya, projelerinizi anlatmaya yönelik çalışmalarınızı devam ettiriyorsunuz. Bu süre içerisinde halkla iletişim kurabilen aday adaylarımızın çalışmaları da aday belirlemede önemli bir veri olacaktır. Kamuoyu yoklamaları ile birlikte sunulan rapor Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki komisyon, nihai kararı verecektir. Aday olamayan arkadaşlarımız, partimizin vizyonundan, misyonundan, disiplininden asla şaşmamalarını, aday olan arkadaşının sağında, solunda durarak, kenetlenerek bulunduğunuz şehirlere hizmet etmenin sadece başkanlıktan ibaret olmadığını herkese bir daha göstermelisiniz. Bu anlayışla seçim çalışmalarında yerlerinizi almalı, adaylara yardımcı olmalısınız. Tekrar sizlere hatırlatmak isterim ki, iktidardaki partinin temelinde, kuruluşunda belediyecilik anlayışı vardır. Sizler göreve geldiğinizde bu anlayış içinde hareket edecek, kolektif çalışmayı en iyi şekilde gerçekleştireceksiniz. Bu çalışmalar ekip ile yapılırsa başarı sağlanır, bizim bir ekibimiz var, ekibimizin başında da belediyeciliğin ustası Recep Tayyip Erdoğan var. Geçmiş dönemlerde yaşanan zigzag, yalpalama, davranışlarını asla sizde görmek istemiyoruz. Zira siyasetin malzemesi insan ve siyaset uzun soluklu bir maraton olur. Eğer bunları görürsek, sizde geçmişte bunları yapanlar gibi hayırla anılmazsınız. Sizler duruşunuzla, parti disipliniyle, parti vizyonuyla bir bütün halinde, duruş sergileyerek mutlaka o ilçede zafer sizlerin, zafer AK Parti'nin olacaktır. Amaç, gelip geçici, sayılı gün olan makamlara sahip olabilmek değil, amaç milletin gönlünde makam elde edebilmektir” diye konuştu.

Başkan Köktaş’ın konuşmasının ardından Asarcık İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yüce, Ayvacık İlçe Belediye Başkanı Mustafa Belur ve Salıpazarı İlçe Belediye Başkanı Halil Akgül, belediye çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdiler.

“DİSİPLİN İÇERSİNDE ÇALIŞIRSAK KAZANIRIZ”
Aday adaylarına tavsiyelerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, “Yeni yasa ile il hudutları artık büyükşehir hudutları oluyor. Burada insan yüklenecek görevi aslında tam olarak takdir etse, muhalefetin yerinde ben olsam ‘buyurun size koltuğu teslim ediyorum’ derler geliyor bana. Çünkü ne kadar bunun zor olduğunu ancak belediyeciliği gerçekten bugüne kadar kendisine ana merkez yapan partimiz gibi yapmaları mümkün değil. Çünkü bizim olmayan belediyelerde icraatları ortada. Aday adaylarımızın hiçbirinde ben kusur bulamadım. Bu seçim bizim o ilçeleri alma seçimimizdir. Hiçbir şekilde birbirimizin gücünü kıracak şekilde gitmemeliyiz. Mutlaka halkın kafasını bulandıracak, insanları kendilerine çekmek için bazı çalışmaları olacaktır. Bunlarda dikkatli olmalıyız. Önemli olan bir arada partimizin disiplini içersinde, il başkanlığı ve ilçe başkanlığının koyduğu disiplin içersinde çalışırsak büyük bir zaferle kazanırız ve inşallah 17+1 bizim olur” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERİ BİRLİK VE BERABERLİK KAZANIR”
Seçimleri birlik ve beraberlik olunduğu takdirde kazanılacağının altını çizen AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, “Birlik ve beraberlik içersinde hep beraber burada partimizin başarısı için bugün burada toplandınız. Aday adayı olmuş eski ilçe başkanları il başkanlarıyla beraber buradalar. Her ne olursa olsun biz AK Parti’nin neferleriyiz, biriz, beraberiz ve birlikteyiz. Bu seçimi bize kazandıracak olan bu ruhtur. Hepimizin üzerinde sorumluluk var. Hepimizin üzerinde ağır bir yük var. Bizim amacımız ülkemizi daha ileriye taşımak, halkımıza daha iyi hizmet etmek. Bunun için tek yol birlik ve beraberliktir. Hepinizi 30 Mart akşamı İl Başkanlığımızın önünde büyük bir kutlama yapmak için çalışmaya davet ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından ilçelerinde aday adayı olan parti ilçe başkanlarına plaketler verildi.

Daha sonra AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği AK Parti Gençlik Futbol Yarışması'nda birinci olan AK Parti Terme İlçe Gençlik Kolları ile ikinci olan AK Parti Bafra İlçe Gençlik Kolları'na kupaları verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile