Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Torun'a Görkemli Tanıtım

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Torun'a Görkemli Tanıtım

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun'u tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Abdullah Torun Bey'e il başkanımız ve milletvekillerimiz varken, birşey söyledi.

İki cümleyi geçmedi. 'Arkadaşlara söyleyin bu sefer Adanayı istiyorum onlar ne yapacaklarını bilirler' dedi" diye konuştu.

Merkez Yüreğir ilçesindeki Serinevler Spor Salonun'nda büyük ilgi gören coşkulu tanıtım toplantısında konuşan Bakan Ömer Çelik, 11 yıldır halkın kendilerine 'dik durun eğilmeyin' dediğini anımsatarak, "Ben de size diyorum ki sizin kurduğunuz partinin yöneticileri zaten dik durmaktan başka birşey bilmezler. Onun için 'dik dur eğilme' en çok onlara yakışır. AK Parti sadece hakkın ve halkın önünde eğilir. Başka birşeyin önünde eğilmez" dedi.

Çelik, 11 yıl boyunca bir sürü belaya, sıkıntıya, tuzağa, provakasyona, partinin boyun eğmediğine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Eğer bu parti direndiyse, bu parti bu iradeyi koyduysa, Allah şahıttir ki bu sizin sayanizde olmuştur. O sebeple biz size bu salonda hepiniz şahit olun inşallah 3 şeyi yerine getirirsek aklımızdan 3 şeyi çıkarmassak, inşallan bu arkadaşlarımızla birlikte belediyenin önünde bu toplantıyı yapacağız. Seçim akşamına kadar 3 şeyi aklımızda çıkarmayacağız bu 3 şey Adana, Adana, Adana."

ARKA SIRADA OTURANLARIN ÖNDEKİNDEN DAHA FAZLA HAKKI VAR
Kürsülere çıkıldığı zaman halkın lütfederek büyüklük gösterdiğini ve övgüler yağdırdığını anlatan Çelik, "Bizimle ilgili övücü sloganlar atıyorsunuz. Allah şahittir ki hepimizden daha çok
çalıştınız. Allah şahittir ki arka sırada oturanlar, ön sırada oturanlardan daha fazla hakkı vardır. Size tek birşey söyleyeceğim, bir ilçe teşkilatımızda 9 yıldır değişmeyen bir arkadaşımız var. O teşkilatın çayını, temizliğini, her organizasyonuna o koşuyor. Allah'a yemin ederim ki onun Ömer Çelik'ten bu partide daha fazla hakkı var. Sizin her eve ulaşacağınızı biliyorum. Sizin her vatandaşımıza kavuşacağınızı biliyorum. Ama ben size yemin ediyorum ki Allah bana sağlık versin, Allah bana güç kuvvet versin hepinizden daha fazla ben çalışayım. Çünkü, bu parti bir faninin hayatında asla nasip olmayacak imkanları nasip etti bize. İmkan deyince birilerinin aklına para rant gelir. Biz böyle anlamayız. Allah bize nasip etti, bu milletin hayır duası üzerimize sağanak yağmur gibi geldi. Allah nasip etti, bu milletin gücünü, kuvvetini Somali'den Moğalistan'a Gazze'den Bosnaya'ya sizin sayenizde götürdük. Türkiye bugün bölgesinin büyük bir gücü haline geldi. Bunun kuvvet kaynağı ne ekonomi, ne petrol, ne başka zenginlik, bunun yeğane sebebi sizziniz" diye konuştu.

Çelik, anketler yaparak bazı arkadaşları aday olarak belirlediklerini vurgulayarak, "Bunun neticesinde küslük yok dargınlık yok hep beraber yolumuza devam ediyoruz. Meselemiz Adana'nın yeni bir ivme kazanması ve gelişmesidir" dedi.

TORUN: "ÖNÜMÜZDE BÜYÜK ADANA MARATONU VAR"
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun ise yaptığı konuşmada, artık önlerinde zorlu, ancak bir o kadarda hayırlı onurlu, hizmet maratonu olduğunu belirterek, "Bu maratonun adı Büyük Adana maratonudur. Bu hizmet yarışını birlikte başlatıyor, büyük ve özverili çalışmayla başarıyla bitireceğiz inşallah. Daha yolun başındayız birlikte koşacağız. Projeler başta olmak üzere konuşmak istediğimiz çok şey var. Bazılarının aklına şöyle bir soru gelebilir. Neden Abdullah Torun?, Ya da şöyle diyelim neden huzurlarınızdayım, çünkü hizmet için varım. Hizmet için yetiştik, bu toprakların bizden hizmet adına alacakları var. Halkımızın tarafından bu mühür bize verilirse daha çok hizmetler yapacağız. Hayırda yarışmak, bizim işimiz, Bunun için varız bunun için geliyoruz. Çünkü derdimiz var. Çünkü Adana'ya dahil bir hayalimiz bir aşkımız var. Çünkü ülkemi çok seviyorum, Adanayı ve Adanalıyı, insanları ve sizleri çok seviyorum. Daha yapacağımız hayırlı birbirinden değerli çok işimiz var. Çünkü aldığımız terbiye bize şu şaşmaz öğretiyi öğretti. Halka hizmet hakka hizmettir, bunun için buradayım, Bu aşkla yola çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Torun her kesimi kucaklayacaklarını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti:
"Hakları asla ödenmeyecek olan yaşlılarımız, emeklilerimiz, dul ve yetimlerimizi, başımızın tacı kadınlarımız çok değerli engellilerimiz, cefakar esnaf, çiftçi kardeşleriniz, vakıflarımız, sayğı değer derneklerimiz, şihitlerimiz, gazilerimiz ve umudumuz gençlerimiz, pırıl, pırıl olan çocuklarımız, işsizlerimiz, seyyar satıcılarımız, pazarcılarımız, değerli yerel basınımız, kentlimiz, aziz köylümüz, emekçiler, köylüler azizdava arkadaşlarım ve Adana'nın en iyi hizmete layık olan bütün insanları sizin için buradayım. Daha iyi ve özlenen hizmetler için geliyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek şiarımızdır. Şimdi birlik bütünlük ve dirlik ve düzenin vaktirdi. Şimdi barış ve kardeşliğin esenliğin vaktirdi. Şimdi çok daha çok çalışmanın üretmenin ve fayladı olmanın vaktirdir. Şimdi hizmeti aşkla, kararlılıkla, fedekarca yapmanın, hizmet bayrağının en yükseğe taşımanın zamanıdır. Şimdi sevgi ve paylaşmanın en güzel zamanıdır. Küskünlükleri gönül koymuşluğa son vermek için herşey Türkiye için, herşey Adana için. Sizlere arzu ettiğiniz beklediğiniz Adana'ya kavuşturmak için buradayız. Hizmet için hedefine gerili bir ok gibi geliyoruz. Sayın Başbakanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi önce insan diyerek yola çıktık geliyoruz. Geliyoruz, sevgi dolu yürek, akıl dolu planlama, çelik gibi bir irade yılmız inanç, eskimez bir aşk ile geliyoruz. İyiliği artırmaya, kötülüğü kurutmaya geliyoruz. Yersiz akılsızlıklara, şimdiye kadar yapılan savurganlığa dur demeye, halkın parasını çar çur eden, inançlara son vermeye geliyoruz. Halkın emanetini halka hizmet olarak vermeye geliyoruz. Bizi seven ya da sevmeyen oy veren ya da vermeyen, 46 belediye 550 köy, 17 bin 253 kilometre karelik alanı bütün insanlarımızı kardeş bilerek herkesi sevgili dolusuyla kucaklamaya geliyoruz. Eğitim, kültür ve sanat, sosyal projeler sağlık, spor, halkla ilişkiler. teknoloji, temizlik, mobil hizmetler, kentsel dönüşümü, projeleriyle geliyoruz. Halktan ve adaletten çıkmayacağız. Birleştireceğiz parçalamayacağız. Halkımızın efendisi değil hizmetkarı olacağız. Adana hizmete aç. Çünkü biz hep birlikte Adanayız, hep birlikte Türkiye'yiz."
Torun, konuşmasını Necip Fezıl Kısakürek'in Sakarya şiirinden alıntı yaparak "Yol onun varlık onun, gerisi hep angarya, yüz üstü çok süründün ayağa kalak Adana" diye bitirdi.

Tanıtım toplantısına AK Parti Adana milletvekilleri, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı ve çok sayıda partili katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile