AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

Ekonomi Bakanı Zeybekci: (1) 'Şu anda Türkiye'ye oynanan oyun, bu millete oynanan oyundur. Türkiye'ye yapılan saldırıdır. Bu AK Parti'ye, bu Recep Tayyip Erdoğan'a, bu Binali Yıldırım'a ve AK Parti hükümetlerine yapılan saldırı değildir' 'Bu millete musallat olan her belayı nasıl ki bu millet kendi elleriyle defettiyse Allah'ın izniyle 16 Nisan günü bu millet yeniden bir destan yazacaktır'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Şu anda Türkiye'ye oynanan oyun, bu millete oynanan oyundur. Türkiye'ye yapılan saldırıdır. Bu AK Parti'ye, bu Recep Tayyip Erdoğan'a, bu Binali Yıldırım'a ve AK Parti hükümetlerine yapılan saldırı değildir.' dedi.

Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Hasan Güngör Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2004'te Denizli'de belediye başkanlığına aday olduğu zaman, bu şehre olan sevdasını anlatmak için 'Bir delikanlı için, aşık için o mahallenin, o köyün, o şehrin, o dünyanın en güzel kızı neyse Denizli de bizim için o anlamı ifade eder.' dediğini hatırlattı.

O zaman parti binasının tepesine 'Denizli hak ettiğini alacak, Ege'nin vizyon şehri olacak' yazdıklarını anımsatan Zeybekci, 'Hak ettiğini aldı mı, vizyon şehri oldu mu? Evet. 2009'da AK Parti olarak Denizli huzuruna bir daha çıktık, 'Denizli bir dünya şehri olacak dedik. Oldu mu? 2011'de belediye başkanlığını bırakmadan önce Denizlimize sorduk, eğer siz varsanız, bizimle beraberseniz, eğer Denizli siyasetin de lider şehirlerinden biri olacak diye söylüyorsanız ve varsanız biz de varız demiştik. Oldu mu?' ifadelerini kullandı.

Zeybekci, kentte yapılanların AK Parti teşkilatları sayesinde olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

'2004'te bu şehrin huzuruna çıktığımızda bu şehirde şu anda gördüğünüz hiçbir şey yoktu. Denizli'de taş üstünde gördüğünüz taşların tamamını AK Parti olarak siz yaptınız. Siz kefil oldunuz hizmetkarlarınıza, elhamdülillah yüzünüzü hiç karar çıkartmadık. Merkezden en uzaktaki köşesine kadar aklınıza gelen her sokakta, başı dik, alnı açık bir tek parti vardır, o da AK Parti'dir. Başkaları bu şehirde dolaşamazlar çünkü bu şehre onlar bizim gibi sevdalarını anlatmadılar. Bu millete hizmetkar olmayı Allah'ın bir lütfu olarak görmediler, hep hükmetmek için idare etmek için vardılar. Hep milletin hakimi oldular, biz hizmetkarı olduk. Bu millete hizmet etmeyi ilk söyleyen Recep Tayyip Erdoğan'dı.'

- 'Bu milletle hesap görmeye oturdular'

Bugün dünyanın, tıpkı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bu milletle hesap görmeye çalıştığını dile getiren Zeybekci, 'Nasıl ki Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu'yu ve Türkiye'nin tamamını her yerinden işgale girdilerse bugün de maalesef aynı şekilde bir iş birliği görüyoruz. Bugün de maalesef dostlarımızdan, müttefiklerimizden aynı şekilde bir yaklaşım görüyoruz.' diye konuştu.

Zeybekci, bu milletin 15 Temmuz günü bütün dünyaya demokrasi, insanlık ve cesareti öğretecek bir destan, sivil demokrasi devrimi yazdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan o gecede Ankara'da ağır silahlarıyla o helikopterler insanları tararken, bizim üzerimize dolu gibi kurşun yağdırırken, tanklarla insanları şehit ederken bu millet o gece dünya demokrasi tarihin geçecek bir sivil Türk demokrasi devrimi yazdı. Cumhurbaşkanımızın çok sevdiğimiz bir sözü var, 'Biz hiçbir kulun önünde eğilmeyiz, ancak Allah'ın huzurunda rüku ve secdede eğiliriz'. Gayrısında asla. Biz hiç kimsenin önünde düğme iliklemeyiz. Sadece bu aziz milletin önünde düğme ilikleriz, hizmetkar oluruz. Sonra deriz ki, 'Bi emrin var mı sultanım' diye bu aziz milleti selamlarız. Bu bir millet meselesidir. Şu anda Türkiye'ye oynanan oyun, bu millete oynanan oyundur. Türkiye'ye yapılan saldırıdır. Bu AK Parti'ye, bu Recep Tayyip Erdoğan'a, bu Binali Yıldırım'a ve AK Parti hükümetlerine yapılan saldırı değildir. 15 Temmuz'da gördük biz bunu. Gezi olaylarını, 17-025 Aralık'ı gördük. 7 Haziran seçimlerinden sonra bu milletin yüzde 13,5 oy vermesi, 80 milletvekili vermesine rağmen silaha sarılarak orasını burasını Kandil'e dayayanları gördük. Topyekun birlikte oldular. Bu ülkeye, bu millete, bu bayrağa saldırdılar. Bu oyunları bu tuzakları gördük. Bu oyunlar, tuzaklar Recep Tayyip Erdoğan'a değildi, AK Parti'ye değildi. AK Parti hükümetlerine, teşkilatlarına değildi. Bu tuzaklar aziz bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimizeydi. Başka hiç kimseye değildi ama bu millete musallat olan her belayı nasıl ki bu millet kendi elleriyle defettiyse Allah'ın izniyle 16 Nisan günü bu millet yeniden bir destan yazacaktır.'

(Sürecek)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile