Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır;

Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır;

AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır Akçakoca-Melenağzı yol çalışmalarının hızlanması için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la görüştüğünü ve süreç ile ilgili bilgilendirmede bulunduğunu söyledi.

Milletvekili Osman Çakır, Akçakoca- Melenağzı, İşletme Fakültesi, Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları ile ilgili gelişmeleri aktardı. Akçakoca Melenağzı Yolu ile ilgili olarak Çakır "Projesi ve güzergahı değiştirilen ve otoban statüsünde yeniden planlanan Akçakoca- Melenağzı yolu ile ilgili olarak Sayın Bakanımızla bir görüşme yaptım. Süreç ile ilgili bilgiler sundum. Bakanımız konuya çok duyarlı davrandı ve gereken çalışmaların en kısa sürede başlatılmasını sağlayacağını söylediler. Kendileri ile 15 gün sonra bir kez daha görüşüp değerlendirmede bulunacağız. Ödenek konusunda bir sıkıntı yok. Şu anda sağlanmış bir miktar var. Yol güzergahı açık kısımlar ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Tünel geçişleri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bugüne kadar bu yolun yapılmamış olmasını birilerinin bu yolun yapılmasını istemediğine bağlıyorum. Maalesef engelleyen bir çevre var. Sayın Başbakanımız konunun üzerinde duruyor. Gerekenin en kısa sürede yapılacağı kanısındayım” dedi.

Çakır organize sanayi bölgesi ile alakalı olarak ise "Sadece fındık gelirine bağımlı olan Akçakoca’ya istihdam yaratılması için mutlaka Organize Sanayini kuracağız. Bu konuda çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Şehrimizin doğusunda bu işe uygun 300 dönümlük bir arazi tespiti yapıldı. 2B ilişkili sorunların çözülmesi beklendi. Artık bir sıkıntı yok. İSKİ'nin Düzce’deki kısıtlamaları nedeniyle çok avantajlı bir duruma geldi. Düzce için kurulması düşünülen 4 ya da 5 OSB den biri mutlaka Akçakoca’da kurulacaktır. Üzerinde çalıştığımız OSB ihtisas çalışmalarını içeren bir konumda olacak ve çevre kirliliğine neden olmayacak kimyasallar içermeyecektir“ açıklamasında bulundu.Çakır İşletme Fakültesi ile ilgili olarak ""İhalesi yapıldı. Yasal süreç bekleniyor. Bir itiraz söz konusu değil. Bilindiği gibi çalışmalar 2012'nin son çeyreğinde başlayacaktı. Ancak mevcut temel üzerinde mi yoksa yeni bir temel üzerinde mi yapılması tartışmaları inşaatın başlamasını geciktirdi. 2012 de 1.2 2013 için de 2 milyon TL ödenek ayrıldı. İşin takibi tamamen Rektörlüğün tasarrufunda. Süreci iyi değerlendirirsek halen Düzce Merkez Kampüste eğitim öğretimi sürdüren İşletme Fakültesi 2014-15 yılında Akçakoca’da hizmete girer" diye konuştu.

Çakır yeni fakülte ile ilgili "Bu konuda çok yeni ve önemli bir girişimimiz daha var. Akçakoca’ya bir fakülte daha kazandırmak için çalışmalar başlattık. Olumlu sonuç alacağımızı umuyorum. YÖK bu konudaki düşüncelerimize sıcak bakıyor. Zira istediğimiz Su Ürünleri ve Denizcilik Fakültesi yakın bölgede yok. Bu üç konunun üzerinde ısrarla duruyor ve takip ediyorum. 2-3 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen projelerin hizmete girmesi ile Akçakoca’nın ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir gelişme sağlayacaktır” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile