Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Sakarya'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat İşleri Başkanı Ekrem Erdem AK Parti Sakarya İl Teşkilatını ziyaret etti.

  AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu , İl Başkan Yardımcıları , İl Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Başkanlarının hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ekrem Erdem , İsrail ' in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıdan , Türkiye ' nin dış politikasından , önümüzdeki referandum sürecine ve çevre koruma haftasına kadar çok çeşitli konularda Sakarya İl Teşkilatı ile görüş ve bilgilerini paylaştı . Teşkilatlanma ve sandık yönetimleri ile ilgili Recep Uncuoğlu ' ndan geniş bilgi alan Ekrem Erdem , çalışmalarda Sakarya Teşkilatının kendisine yakışan bir başarı gösterdiğini ifade ederek sonrasında partililere yönelik konuşma yaptı .
Dış politikada " güven ve huzur " temelini gözettiklerini belirten Erdem , " Bugün Türkiye , Ortadoğu ' da barışı sağlayacak güce ulaşmıştır . İsrail saldırısından sonra Mısır , yürüttüğümüz politika sonucu , sınır kapılarını Filistin ' e açmıştır . İsrail , bir bakıma intikam alıyor , çünkü zamanında Batı ' da zulüm gördü . Zulüm görenin başkaldırması ve bir o kadar da korkması doğaldır ama yanlıştır . İsrailli bir gazeteci vizyon sahibi liderlere sahip olamadığını itiraf etmiştir son yaşanan olaydan sonra . Zulüm görenin zulmetmesi yanlıştır . Aynı şey doğu- güneydoğu sorunu için de geçerlidir . O coğrafyada halk yıllardır ayrımcılık gözetilerek yaşamıştır , dolayısıyla zulüm gören coğrafyayı huzura kavuşturmak gerekir . Bizim de yaptığımız budur . " dedi .
Halkın yararına olarak birçok sektörde iyileştirmeler yaptıklarını belirten Ekrem Erdem , " Vatandaşımız ne istiyorsa , biz biraz daha fazlasını vermeye gayret ediyoruz . Muhalefet yoksulluktan ve yoksunluktan söz ediyor ama biz iktidara geldikten sonra enflasyon tek rakama düştü , istikrar ortamı oluştu ve devam eden krize rağmen biz iyi bir durumdayız . Yakın tarihsel sürece baktığımızda görüyoruz ki hiç dış borcu olmayan , borç nedir tanımayan Türkiye , 60 ihtilalinden sonra IMF ile tanışıyor . Yine 12 Eylül ihtilali ile birlikte PKK terör örgütü sahneye çıkıyor . Her ihtilalde Türkiye ' nin başına bir dert sarılıyor demek ki " diyen Genel Başkan Yardımcısı , " Önümüzde 12 Eylül referandum süreci var . Anayasa değişikliği oylanacak . 12 Eylül bu ülke için , tıpkı diğer ihtilaller gibi acı bir tecrübeydi . Adnan Menderes gibi bir şahsiyet vatan haini ilan edildi ve asıldı . O ülkesi için özveriyle çalışmış bir insandı , Başbakandı . Öyle kaotik bir ortam oluşturuldu ki , öyle yalanlarla ve iftiralarla darbe yapıldı ki millet ' iyi ki ihtilal oldu ' dedi . Şimdi herkes neyin ne olduğunu anladı ama iş işten de geçmiş oldu . Artık o günlerin benzerlerini kimse yaşamak istemiyor . Fakat buna rağmen ' ihtilal olmadan anayasa değişikliği olamaz ' diye gururlanan CHP ' liler var . Neden? Çünkü bugüne kadar hep darbe sonrası anayasa yapılmış da ondan . Çünkü onlar ne yazık ki korkudan besleniyorlar , mutsuzluk yayarak büyüyeceklerini sanıyorlar " dedi .
Çevre ve çevrecilik konusuna da değinerek , " Bu dünyanın şu andaki en büyük sıkıntısı ve karşı karşıya olduğu tehlike çevre kirliliğidir . Bu toprağı , bu suyu , bu havayı bizler kirletiyoruz ; kimse suçu bir başkasına yüklemesin . Demirel , ' Sakarya ' nın patates tarlalarına otomobil fabrikaları kuracağız ' diye övünüyordu . Şimdi en verimli topraklar , sanayi üssü haline geldi . Allah bize bir daha böylesi günler yaşatmasın " diyen Erdem , çevrecilerin neye karşı çıktıklarının da bilincinde olması gerektiğini , anlık tepkilerle değil , bir sonraki adımı veya sonucu görerek tepki vermelerinin daha doğru bir yaklaşım olacağını ifade etti .
Erdem konuşmasını şöyle tamamladı " Başbakanımız R . Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken İstanbul ' a su getirme çalışmalarını başlattı . Altyapıyı oluştururken bir grup çevreci ' Ormanlar yok ediliyor ' diyerek tepki gösterdiler . Kesilenler makilikti o dönemde . Sonuçta bugün İstanbul ' un susuzluk sorunu çözülmüş oldu ve kesilen makiliklerin yerinde şimdi çam ormanları var " diyen Erdem , " Bu dünyaya gelenin gidişi yakındır . Önemli olan iyi bir iz bırakarak gitmektir . Bir söz vardır ; at bulunur meydan bulunmaz , meydan bulunur at bulunmaz denilir . Oysa şimdi meydan da var at da . Geçmişteki iktidarlar zamanında neden yatırım olmuyordu , bir oturup düşünmek gerek . Biz kaynaklarımızı iyi kullanıyor ve onları iyi değerlendiriyoruz . Biz iyi bir iz bırakmak için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile