AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe'den Levazim Tüneli Önünde Açiklama

AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe'den Levazim Tüneli Önünde Açiklama

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, yapimi durdurulan Dolmabahçe-Levazim Tüneli önünde yaptigi açiklamada, "IBB yönetimini, Büyüksehir Belediye Baskani’ni 70 dakikayi 5 dakikaya indirecek, günde 50 bin aracin geçecegi, her yil 200 binin üzerinde yeni arabanin trafige katildigi Istanbul’un can damari olacak bu ulasim yatirimini ve benzerlerini planlayip yapmaya davet ediyoruz" dedi.

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ile Bagcilar Belediye Baskani, IBB Trafik ve Ulasim Komisyonu Baskani Abdullah Özdemir, IBB yönetimi tarafindan yapimi durdurulan Dolmabahçe-Levazim Tüneli önünde basin açiklamasi yapti. AK Parti Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe; sehirlerin tarihleriyle kimliklerini ve ruhlarini kazandiklarini, bugünleriyle de ritimlerini kazandiklarini belirterek, "Yöneticilerinin vizyonlariyla da geleceklerini belirlerler. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani’nin da bir görevi var. Sehri gelecege hazirlamasi. Bu açidan baktigimizda, Levazim, neme lazim diyen bir Büyüksehir yönetimi var. Sehrin gelecegine dair proje üretebilmek vizyon gerektirir. Simdi siz, bildigim kadariyla TÜIK verilerine göre Istanbul’umuzda bir önceki yil ortalama her gün 585 tane araç trafige katildi.

Yillik 200 bin aracin trafige katildigi bir kentten bahsediyoruz. Bu kenti yöneten büyüksehir belediye baskani ise çikiyor diyor ki; efendim 50 bin tane aracin geçecegi tünele niye yatirim yapalim diyor” dedi.



"Istanbul’un ulasimiyla ilgili baslamis projeleri devam ettirin"

Trafik konusunda Imamoglu yönetimimin çalismalarini yetersiz buldugunu söyleyen Kabaktepe, "Eger köprü ve yol yapmayacaksaniz bu kadar aracin trafige çikmasina engel olun. Iki tane sorunsal alan var burada. Birincisi, eger siz bu kentin en temel sorunu olarak görünen trafik problemi ile ilgili yatirim yapmayacaksaniz bu parayi nereye harcayacaksiniz. Ikincisi eger ulasim sorunuyla ilgilenmeyecekseniz bunun ifade yöntemini söyle de söyleyebilirsiniz. Biz size kolaylik saglamis olalim. Istanbul’a da bu kadar aracin trafige katilmasini lütfen engelleyin. Istanbul’umuzun en temel deprem ve trafik yaklasimi konusunda Levazim neme lazim diyerek sinifta kalmistir. Çünkü sehrin yasam kalitesini gösteren hususlardan bir tanesi de trafikte geçirdiginiz süredir. Siz rahmetli Kadir abinin döneminde baslanmis 1.4 kilometresinin tamamlandigi bir projeyi durdurma bahtsizligini gösterip bunun da üstüne ’neye lazim neme lazim’ diyorsaniz Istanbul’u ileriye tasiyacak vizyon konusunda eksiklik içerisinde oldugunuzun en temel göstergesidir. IBB yönetimini, Büyüksehir Belediye Baskani’ni 70 dakikayi 5 dakikaya indirecek, günde 50 bin aracin geçecegi, her yil 200 binin üzerinde yeni arabanin trafige katildigi Istanbul’un can damari olacak bu ulasim yatirimini ve benzerlerini planlayip yapmaya davet ediyoruz. Istanbul’un ulasimiyla ciddi olarak ilgilenmeye davet ediyoruz. Lütfen Istanbul’un sorunlariyla samimi bir sekilde ilgilenin. Lütfen günde 500 yeni aracin trafige katildigi Istanbul’un ulasimiyla ilgili baslamis projeleri devam ettirin" dedi.



“Önemli bir yatirimin, projenin basladigi noktadayiz”

Bagcilar Belediye Baskani, IBB Trafik ve Ulasim Komisyonu Baskani Abdullah Özdemir ise “Istanbul adina önemli bir yatirimin, projenin basladigi noktadayiz. Bildiginiz gibi Istanbul’da özellikle Cumhurbaskanimizin belediye baskani oldugu dönem ile baslayan gelenegin devaminda 2002 yilinda AK Parti hükümeti ile 2004 yilinda da AK Parti Belediye Baskanligi ile tanisan Istanbul’da, ulasim alaninda önemli yatirimlar yapildi. Ilk olarak Istanbul’un geneli ele alindi. Ulasim ana planlari düzenlendi.

Bu ana planlar çerçevesinde de özellikle rayli sistemleri merkeze alan, ardindan da lastikli trafigi düzenleyen çalismalar söz konusu oldu. Bildiginiz gibi rayli sistemlerde 2004 yilindan 2019 yilina kadar 5 kilometre olan rayli sistemler, 300 kilometreye çikti. Bunun yaninda tüneller boyutunda da önemli yatirimlar yapildi. Ve yine su anda üzerinde bulundugumuz noktadan baslayan Kilyos’a kadar devam edecek olan, Istanbul adina bir gerdanlik seklindeki önemli 6 tünelden bir tanesinin oldugu noktadayiz. Dolmabahçe-Levazim tüneli, 7.7 kilometre uzunlugunda iki tüp seklinde toplamda 4 kilometreye yakin bir mesafeyle baslanmis bir tünel. Bu noktada özellikle Kagithane’den gelen trafigi, Kabatas’tan gelen trafigi ve Taksim’den gelen trafigi alarak Levazim bölgesine, Levent’e, Ortaköy’e gidecek trafigi düzenleyecek bir projeydi. Bu noktada 70 dakikada geçilen trafigi, 5 dakikaya kadar düsürecek, sonrasinda da üçüncü köprüye uzanacak boyutta planlanmis bir tüneldi. Fakat maalesef bu tünelin bin 400 metrelik uzunlugu tamamlandiktan sonra, 220 milyonluk da bir yatirim gerçeklestirildikten sonra yeni yönetim tarafindan durduruldugunu gördük. Sonrasinda durdurmadik açiklamalari yapildi. Devam ediyoruz açiklamalari yapildi. Fakat yine yaptigimiz incelemeler neticesinde durduruldugunu gördükten sonra baska bir açiklama yapilmadi. Ben belediye baskanimizi Istanbullularin yararina olacak bu projenin devam ettirilmesi için göreve davet ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile