AK Parti Kars Milletvekili Çalkin, Kars'ta Hayata Geçirilen Projeleri Anlatti

AK Parti Kars Milletvekili Çalkin, Kars'ta Hayata Geçirilen Projeleri Anlatti

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin, kentteki yerel ve ulusal basinin temsilcileriyle bir araya geldi. Çalkin, Kars’ta hayata geçirilen projeleri anlatti.

Kars Beylerbeyi Sarayi’inda düzenlenen toplantiya AK Parti Il Baskani Muammer Sancar ile birlikte katilan Milletvekili Çalkin, tasarruf tedbirlerine ragmen Kars’taki projelerin yapimlarinin devam ettigini belirtti.

Çalkin, projelerin tamamlanmasiyla birlikte kenttin çehresinin degisecegini kaydetti.

“Kars’in her sorunuyla birebir ilgilenmeyi kendime görev bildim”

Egitimden sagliga çok sayida projenin ayni anda devam ettigini ifade eden Milletvekili Adem Çalkin, “Meclis çalismalarimizi tamamlar tamamlamaz, vakit nakittir diyerek saha çalismalarina basladik. Gazi Kars’imizin her yerine giderek, sehir merkezi, ilçelerimiz, köylerimiz buralarda sorunlari yerinde tespit ediyor, çözüm yollari ariyor, bunlari hizli bir sekilde hayata geçiriyoruz. Adem Çalkin’i hepiniz tanirsiniz. Bir seye söz verdi mi, onu sonuna kadar takip eder. Üzerine düsen ne varsa büyük bir gayretle, belirli bir plan dahilinde çalisarak uygular. Milletvekili seçildigim ilk günden itibaren serhat sehrimizin her sorunuyla birebir ilgilenmeyi kendime görev bildim. Kars’imizda birlik ve beraberlige dayali, dayanisma içinde bir ortamin kurulmasi için her zaman sagduyu ile hareket ettim” dedi.

Kimligi, tarihi, gastronomisi, dogal güzelligi, tarim ve hayvanciligi ile kendine has bir özellige sahip Gazi Kars’in hep önceligi olduguna dikkat çeken Çalkin, “Sehrimizin dinamiklerini nasil harekete geçiririz diye var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Bunun için Ankara ve Kars arasinda mekik dokuyor, yetkililerle görüsüyor, gereken kulis çalismalarini yapmaktan biran bile geri durmuyoruz. Her zaman dedigim gibi, kim Gazi Kars’imizin gelismesi, kalkinmasi için bir çivi dahi çakmissa Allah ondan razi olsun. Siz degerli Basin Mensubu arkadaslarimdan bu kadim sehrin tanitimi, egitimi, niteliginin artirilmasi, toplumun bilinçlendirilmesi noktasinda desteklerini bekliyorum. Genel Seçimler üzerinden bir yildan fazla bir süre geçti. Bu süre zarfinda neler yatigimizi kisaca sizlerle paylasmak istiyorum. Kafkas Üniversitesi Hastanemizi daha da güçlendiriyoruz. Bunun için gerekli görüsmeler yapildi. Bu sekilde eksik oldugumuz branslarda hizmet açigimizi kapatmayi amaçliyoruz. Gayretlerimiz sonrasi Kars’imiza ilk kez Çocuk Kardiyoloji Doktoru atandi. 780 Milyon TL’ye yapilacak Kars Atiksu Toplama ve Aritma Tesisi günlük 50 bin metreküp saat atik suyu aritacak. Çalismalar araliksiz devam ediyor. Yeni TOKI Evlerimiz hizla yükseliyor. Kars’imiza Modern Halk Kütüphanesinin yapilmasi için yetkililerle görüstük. Sarikamis Turizminin gelistirilmesi için çalismalarimiz hiz kesmeden devam ediyor. Sultan Alparslan Külliyesi açildi. Turistik Dogu Expresi sefer sayilarinin artirildi. Bu sene rekor bir tasima gerçeklestirildi.

Sarikamis Harekati yil dönümünü Gençlik ve Spor Bakanimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanimizin katilimiyla, büyük bir coskuyla sehitlerimizi anarak gerçeklestirdik. Köy yollarimizin asfaltlama çalismalarini sürdürdük. Kagizman Barajimizin yapim çalismalarini takip ediyoruz. Söz verdigimiz gibi, Kagizman’a dogalgaz getirdik” diye konustu.

Milletvekili Adem Çalkin, Kars’taki projeleri söyle siraladi:

“Gazi Kars’imiz tarihi, kurtulusu, gelenek ve göreneklerinin her platformda anlatilmasi, tanitilmasi. 187,5 milyon liraya yapimi tamamlanacak Kagizman Çayarasi Göleti yapimina baslanmasi. Kars’imizda Çocuk Yogun Bakim Ünitesi açilmasi için Saglik Bakanimiz ile görüsme. Kars Organize Sanayi Bölgesi Atiksu Aritma Tesisi yapimi için Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz ile görüsme. Kültür Varliklari Koruma Kurulu Bölge Müdürlügü’nün Kars’imizda kalmasi için Kültür Bakanimizla görüsme. ATO Congresium Ortaokul ve Lise Arastirma Projeleri Final Sergisi ve Ödül Töreninde Karsli ögrencilerimize destek. Kars’imizda Toprak Analiz Labaratuarinin kurulmasi. Kagizman Yeni Ilçe Emniyet Müdürlügü Hizmet Binasi yapim ihalesinin yapilmasi. KÖYDES’lerimizde kullanilmasi için Kars Il Özel Idaremize 118,9 Milyon liranin aktarilmasi. Tarim Lisesi’nin Kars’imizda açilmasi çalismalari. Kars’imiza Yeni bir Fen Lisesinin kazandirilmasi. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskanimiz Mustafa Varank ile Çin Seyahati. Kars’imizda Et ve Süt Kurumu’nun Irtibat Bürosunun açilmasi. kars’imizda 2 yildir ihalesi yapilamayan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapim ihalesinin imzalanmasi. 16 Derslikli Atatürk Mesleki ve Anadolu Lisesi Ek Binasi yapimina baslandi. Ögrencilerimiz Için 200 kisilik pansiyon yapimi. Yillar sonra gerekli girisimlerimiz sonrasi Selim Ilçemizde TMO alimlarina baslandi. Sarikamis Ilçe Emniyet Müdürlügü Hizmet Binasi sözlesmesinin yapilmasi. Kagizman Ögretmenevi ihalesinin yapilmasi. Sarikamis Kayak Merkezi Teknik Karlama Sistemi Projelendirme hizmet alim isi. 35 Km uzunlugundaki, Gelirli Köyü - Akbaba Köyü-Esenyazi Köyü-Basgedikler Grup Beton yol isçilik ihalesinin yapilmasi. Kars’imizda Il Özel Idaremiz marifetiyle 2024 yili içinde 89 bin Kilitli Parke Tasi yapilmasi. 17 köyümüze 35 Km SSB (Silindirle Sikistirilmis Beton) Yol Yapimi 9 adet menfez yapilmasi. Toplamda 84 adet proje Il Özel Idaremiz tarafindan yatirim programina alinmistir. Bunlarin 23 tanesi tamamlanmistir.”

Çalkin, yaptigi açiklamalarin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Toplanti daha sonra sona erdi. Çalkin, basin mensuplariyla bir de hatira fotografi çekildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile