AK Parti'li eski vekil: Cezaevi'nin altında kemikler var

AK Parti'li eski vekil: Cezaevi'nin altında kemikler var

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Avukat Cavit Torun tarafından, son günlerde boşaltılması ve yerine 'Eğitim Kampusu' yapılması gündeme gelen Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin altında, ceset ve kemiklerin bulunduğuna ilişkin bir açıklama geldi. Bazı gözaltıların bu cezaevinde gerçekleştiğini dile getiren Eski Milletvekili, “Bu konuda ciddi kuşkularım vardır' diye konuştu.

 

Tarım ve Kö ; yişleri Bakanı Mehdi Eker ' in boşaltılıp yerine eğitim kampusu yapılacağını aç ; ıkladığı Diyarbakır ' da 12 Eylü ; l askeri harekatının ardından adı işkence ve ö ; lü ; mlerle anılan , Diyarbakır E Tipi Cezaevi ' yle ilgili ' Cezaevinden her gü ; n ö ; lü ; m haberleri geliyordu . Duruşmada hâ ; kim sorunca asker , ' ö ; ldü ; ' , ' intihar etti ' veya ' kendini yaktı ' diyordu . Bazı gö ; zaltılar orada gerç ; ekleşiyordu . Bu konuda ciddi kuşkularım vardır . Ben onun iç ; in orası eğitim kampü ; sü ; yapılacaksa ö ; ncelikle o binaların yıkılıp zeminlerinin kazılmasını istiyorum ' diye konuşan AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Avukat Cavit Torun da , ilginç ; iddia ortaya attı . 12 Eylü ; l dö ; neminde kentte avukatlık yapan eski milletvekili Torun , cezaevinin altında kemik ve cesetlerin bulunduğunu sö ; yledi .

KİMLERİN CESEDİ Ç ; IKACAK

Cezaevinin kampü ; s yapılmadan ö ; nce mevcut binaların tamamen yıkılıp , yerine yenilerinin yapılmasını da isteyen Torun , bu konuda Diyarbakır ' da yayınlanan yerel Sö ; z gazetesine yazdığı kö ; şe yazısında , şunlara yer verdi ; ' Bu ç ; ok gü ; zel bir davranış olur . Bü ; yü ; k acıların yaşanmış olduğu bu mekanın cezaevi olmaktan ç ; ıkarılarak , eğitim iç ; in kullanılır hale gelmesi , gelecek nesillere aktarılacak ayıplarımızın ü ; zerinin ö ; rtü ; lmesine vesile olur . Bü ; yü ; k acıların yaşandığı ve bü ; yü ; k ayıplara sebep olan mevcut binalarda temiz , duru bir eğitimin yapılmasını da pek mü ; mkü ; n gö ; rmü ; yorum . Bir de bu mekanların yıkımının bir faydası daha olacak . O da zeminlerinden bakalım kimlerin cesetleri ç ; ıkacak . Olayın bu yö ; nü ; nü ; n ne kadar ö ; nemli olduğunu hiç ; hatırdan ç ; ıkarılmamalıdır . Aklımdan ' Bu cezaevi binalarının yıkımından sonra ortaya ç ; ıkacak olan alanın Hü ; rriyet Parkı olarak dü ; zenlenmesi mü ; mkü ; n olmaz mı ' diye geç ; iyor . Ama , her halde eğitim daha ö ; nemli . O gü ; nleri yaşayanlar bugü ; nleri hayal bile edemezler . '

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile