Ak Parti'li Koç'tan 'Evet' Ziyaretleri

Ak Parti'li Koç'tan 'Evet' Ziyaretleri

AK Parti Ayın Milletvekili Atilla Koç, "Kendi iktidarları döneminde Anayasa değişiklikleri yapmış olmalarına rağmen şimdi yapılacak en geniş değişikliğe karşı çıkmaktadırlar" dedi.

Atilla Koç, 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa referandumu çalışmaları kapsamında Aydın il merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek 'Evet' oyu istedi. Aydın il merkezinin işlem merkezlerinden olan Yağçılariçi Çarşı ve Adnan Menderes Bulvarı'nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Atilla Koç'a referandum çalışmaları sırasında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakkı Arslan ve partililer eşlik etti.
Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül'de halkın onayına sunulacağını anımsatan Koç, 1982 Anayasası'nın yeni, sivil ve demokratik bir anayasayla değiştirilmesinin gündeme geldiğini belirterek, "82 Anayasası defalarca kısmen değiştirilmiştir. 12 Eylül'de referanduma sunulacak değişiklik en kapsamlı olanıdır. Kendi iktidarları döneminde Anayasa değişiklikleri yapmış olmalarına rağmen şimdi yapılacak en geniş değişikliğe karşı çıkmaktadırlar. Anayasa değişikliği, ülkemizde demokrasi ve insan hakları standartlarının yükseltilmesi, çağdaş ülkeler seviyesine çıkartılması için yapılmaktadır. Bu değişikliği partizanca yaklaşımlarla ele almak çok yanlıştır. Anayasa değişikliğini objektif olarak değerlendirdiğimizde milletimizin ve ülkemizin menfaatine birçok değişiklikleri kapsadığını görebiliriz; yeter ki partizan gözlüklerle ve salt AK Parti karşıtlığı ile bakmayalım. Referandum ile 'Tam Demokrasi' için dev bir adım atılacaktır. Değişiklik paketi sivil, çağdaş ve demokratik yeni bir Anayasa'ya doğru giden yolda en önemli kilometre taşı olacaktır.12 Eylül 2010 milat olacaktır. Değişiklik gerçekleştiğinde 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını engelleyen madde ortadan kalkmış, tüm darbecilere yargı yolu açılmış olacaktır" diye konuştu.
Referandum sürecinde yaşanan olaylara değinen AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, "Bize düşen Anaysa değişikli paketi ile neler getiriyoruz onarlı anlatacağız. Eğer bir leyi doğru biliyorsak ve doğru olduğuna inanıyorsak bunun hakkında çalışma yapmalıyız. 8 yıldır beraberiz. Daha güzle ve daha mutlu müreffeh bir Türkiye meydana getirebilirdik bu da az değil. Bizler belki yapmamız gerekenin yüzde 100'ünü yapamadık ama çok çaba sarf ettik. AK Parti hükümetleri döneminde ülkede güzel şeyler oldu. Çiftçimize bu güne kadar verilmemiş desteği hem de peşin olarak verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu konuda bizler AK Parti'ler olarak yapılan icraatları, yatırımları ve çalışmalarımızı halkımıza en şeffaf şekilde anlatacağız" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile