AK Parti'li Özsavli Açiklamasi 'Sayin Tanal, Iddialari Çürütülünce Saldirganlasarak Sosyal Medyada Sahsimi Hedef Aldi'

AK Parti Sanliurfa Milletvekili Halil Özsavli, "Sayin Tanal, iddialari çürütülünce, iftiralari ortaya çikarilinca saldirganlasarak sosyal medyada sahsimi hedef aldi. Ucuz, paçoz siyasetin basvurdugu yöntemlerden birine basvurdu." dedi.

Özsavli, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal'in, Sanliurfa'nin Ceylanpinar ilçesinde Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügü (TIGEM) arazilerinde "Türk askerinin koyunlari gözaltina aldigi" iddiasini hatirlatarak, böyle bir seyin söz konusu olmadigini, Türk askerinin koyunlarin pesinde gezmeyecegini, teröristleri kovalayip, onlari yok etmekle mesgul oldugunu söyledi.

TIGEM'in arazilerine izinsiz sekilde giren köylünün, çobanin, TIGEM'in güvenlik görevlileriyle birlikte yasak bölgenin disina çikarildigini anlatan Özsavli, TIGEM'in bunu hangi kanuna istinaden yaptigini belirten bir basin açiklamasi yayimladigini hatirlatti.

CHP'li Tanal'in, TBMM Genel Kurulunda, "Urfa'da bir yolsuzluk operasyonu var, içinde milletvekilleri de var." iddiasini da animsatan Özsavli, "Hemen söz alip 'Eger elinde bilgi ve belge varsa, açiklamazsan, iddia ettigin milletvekili kimdir, onun ismini vermezsen müfterisin.' demistim. Az sonra satasmadan söz isteyip, 'Ben lekelenmeme hakkina saygi duyuyorum. Isim veremem.' deyip yerine oturmak zorunda kaldi." ifadelerini kullandi.

Özsavli, "Genel Kurulda, özellikle Urfa'yla ilgili sürekli iftirada bulunup, cevap almamaya aliskin olan Tanal, bu kez tarafimca iddialari çürütülünce, iftiralari ortaya çikarilinca saldirganlasarak sosyal medyada sahsimi hedef aldi. Ucuz, paçoz siyasetin basvurdugu yöntemlerden birine basvurdu." dedi.

CHP'li Tanal'in, "kendisinin, seçim bölgesi olan Viransehir'in Atsane (Elgün) köyüne 'küçük Israil' benzetmesi yaptigi" iddiasina cevap veren Özsavli, geçen yil Kovid-19 pandemisinin basladigi günlerde "vatandaslar evlerinde sikilmasin" diye, Sanliurfa ile ilgili tarih sohbetleri yaptigini, belgelerle ilçelerin, köylerin tarihini anlattigini hatirlatti.

Söz konusu sohbetlerin birinde, Elgün köyündeki vatandaslarin kullandigi esprili bir ifade olan "Bizim köyümüz küçük Israil gibidir." sözünü kullandigini hatirlatan Özsavli, söyle devam etti:

"58 dakikalik bir videonun son kismiydi. Geçen yil mayis ayinda. Simdiki gibi Israil katliamlarla gündemde yok, Türkiye'nin gündemine gelmemis. Zaten benim Israil'in zulmünü kastetmem söz konusu dahi olamaz. Gayri ihtiyari, vatandasimin ifadesini kullanmisim ki öncesinde ben köyü övüyorum. Fakat dünden beri, ucuz siyasetin basvurdugu yöntem devreye girdi, iftiralarina cevap verince, cevap verememenin acizligiyle sahsimi hedef aldi. Onu da CHP'nin sözde basini takip etti. Imam Safi'ye sormuslar, 'Fitne zamani hak ile batili nasil anlariz?' 'Düsman okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür.' demis. Sayin Tanal, attirdiginiz mansetlerin hepsi birer iftira okudur ve hakki göstermektedir."

CHP Istanbul Milletvekili Tanal'a, "Siyasi hayatin boyunca bir kez olsun bir köyü ziyaret edip, köylüyü dinlendin mi Sayin Tanal? Siyasi hayatin boyunca bir kere olsun, bir vatandasin cenazesine katilabildin mi, acisina ortak olabildin mi? Sen siyasi hayatin boyunca bir kere olsun çarsida, pazarda dükkan dükkan gezip esnafin hatirini sorabildin mi? Son 50 yilda Urfa'ya kaç kez geldin, geldiysen kiminle görüstün? Bugüne kadar Urfa'nin bir projesi veya bir problemi için herhangi bir bakanla veya bir bürokratla görüstün mü, görüsebildin mi?" sorularini yönelten Özsavli, sunlari kaydetti:

"Çakma Urfali Tanal, bu sorulardan birine cevap ver, söz veriyorum bundan sonra sana 'çakma Urfali' demeyecegim. Bununla birlikte DHKP-C ile müttefiklik iliskini, FETÖ ile koyun koyuna hallerini, PKK'ya olan muhabbetini daha sonraya sakliyorum. Ben senin gibi ucuz siyasete basvurup senin geçmiste terör örgütleriyle olan iliskilerini, daha geçen yil DHKP-C'li iki militani Meclis'e sokmaya çalistigini çok ayrintisiyla anlatmayacagim. Serefli Türk askeri, Urfa halki senden bir özür bekliyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile