AK Parti'li Yilmaz Açiklamasi 'Çin'in Türkiye'de Fabrika Kuracagi Yerler Henüz Belli Degil'

AK Parti'li Yilmaz Açiklamasi 'Çin'in Türkiye'de Fabrika Kuracagi Yerler Henüz Belli Degil'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yilmaz, Çin’in Türkiye’de bir veya birden fazla otomobil fabrikasi kurmak istedigini ancak fabrikalarin nerede kurulacaginin henüz belli olmadigini söyledi.

Yusuf Ziya Yilmaz, bir dizi ziyaretler için geldigi memleketi Samsun’da AK Parti Samsun Il Baskanligi’nda basin açiklamasinda bulundu.

Türkiye’de kurulmak istenen Çin menseili otomobil fabrikalari hakkinda bilgi veren Yusuf Ziya Yilmaz, “Çin’in Türkiye’de yatirim yapma, yani özellikle otomotiv endüstrisine dönük olan bir takim yatirimlar yapma yönündeki atilimi veya aksiyonu dogru bir sey. Çin Türkiye’de bir veya belki birden fazla otomobil fabrikasi kurmak istiyor. Yer meselesiyle ilgili konu o kadar basit degil. Yer meselesi henüz daha konusulmadi. Ama Çin Türkiye’de yatirim yapmak istiyor. Çin, dünya cografyasinin uzak bir kösesindeki dünyanin neredeyse en gelismis ülkesi haline geldi. Dünya pazarlarina daha kolay ulasmasini saglayacak olan lokasyonlarda yatirim yapmaya çalisiyor. O da lojistikle ilgili giderlerini azaltmak için. Türkiye’yi bu is için çok uygun bir yer olarak görüyor. Böylesine bir büyük potansiyelin ve büyük nüfusun milyarlar seviyesindeki talebin olusabilecegi büyük nüfusun merkezi bir Türkiye’de Çin yatirim yapmayi düsündügünü bize de söyledi” dedi.



“Avrupa’nin en büyük savunma sanayi mühimmatlari fabrikasi Sungurlu’ya yapiliyor”

Otomobil fabrikasinin yani sira mühimmat fabrikasinin da Sungurlu’ya yapildigina deginen Yilmaz, “Türkiye’nin degil, Avrupa’nin en büyük savunma sanayi mühimmatlarinin, barutun, merminin, fiseginin vesairenin Avrupa’nin en büyük fabrikasi su anda Sungurlu’da yapiliyor. Sungurlu’da yapilan mühimmat fabrikasini önümüzdeki günlerde firsat bulursaniz gidin gezin. Yani bas döndürücü boyuttaki bir büyük yatirimin bir gurur vesilesi oldugunu söyleyebilirim burada” diye konustu.



“Samsun Bati Çevre Yolu, tasarruf tedbirleri içerisine girdi”

Ihale asamasina gelen Samsun Bati Çevre Yolu’nun tasarruf tedbirlerine girdiginden ertelendigini ifade eden Yilmaz, “Bati Çevre Yolu’nu, Samsun Büyüksehir Belediyesi yaptigi uygulamalarla birçok mülkiyet problemini çözmüstü. Çok az sayida kalan kamulastirma meselesini de bakanlik çözecekti. Ancak is, tasarruf tedbirleri içerisine girdi. Tasarruf tedbirlerinden dolayi önümüzdeki seneye ertelendi. Bati Çevre Yolu ihale asamasina geldi, dosyalari hazirlandi, projeyle ilgili hiçbir sorun yok, uygulamalar da büyük bir oranda yapildi. Biz de bugünlerde sehrin batisindaki ulasimla ilgili zorlugu yaz aylarinda daha iyi hissediyoruz. O konuyu görüsüyoruz. Bati Çevre Yolu ertelenebilir bir olay olmaktan çikti, acilen çözüm bulmasi gerekiyor” seklinde konustu.

Toplantiya, ayrica Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, Ilkadim Belediye Baskani Ihsan Kurnaz, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Tekkeköy Belediye Baskani Mustafa Candal ve AK Parti Samsun Il Baskani Mehmet Köse’nin yani sira parti teskilati üyeleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile