AK Parti Milletvekili Tüzmen, denize dalmak için Sinop'ta

Devlet Bakanlığı görevini yürüttüğü sırada dalgıçlığı ile dikkati çeken AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, tarihi batıklara dalmak üzere Sino

Devlet Bakanlığı görevini yürüttüğü sırada dalgıçlığı ile dikkati çeken AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, tarihi batıklara dalmak üzere Sinop'a geldi.

Sinop açıklarında iki adet gemiye dalış yapmak üzere, beraberinde AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı ile birlikte Sinop'a gelen Devlet eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, ilk olarak Sinop Valiliği'ni ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Tüzmen, ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Su üstündeki değerler tarihsel ve kültürel açıdan ne kadar önemli ise su altındaki değerlerin de bir o kadar önemli olduğunu vurgulayan Kürşad Tüzmen, Sinop açıklarında bulunan Osmanlı'dan kalma ve Yunanistan'a ait iki batığa dalış yapacaklarını söyledi. Dünyanın her tarafından su altı ile ilgilenen turistlerin büyük paralar bıraktığını anlatan Tüzmen, bu dalışların belirli bir birikimi olan insanlar tarafından yapılabildiğini söyledi.

"Su altıyla uğraşanlar, sadece bir çay bir ekmek parasıyla ziyaretini tamamlayan insanlar değil." diyen Tüzmen, su altı turizminin canlandırılabilmesi için su altındaki tarihi değerlerin korunması gerektiğine dikkat çekti. Tüzmen, "Rehber ve dalgıçlarımız, su altı değerlerimizi tanıttıkları zaman herhangi bir sıkıntı olmadan uluslararası turizme açık hale getirebilirler sinopumuzu. Etrafındaki şehirler itibari ile bu konuda tarihi, turizmi ve ticareti ile taşımacılık faaliyeti ile çok önemli bir merkez olacak Sinop." diye konuştu.

Kürşad Tüzmen, daha sonra AK Parti Sinop İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Tüzmen, TRT Ankara Televizyonu'nca hazırlanan Türkiye'nin sualtı zenginliğinin tanıtıldığı belgesel ekibi ile birlikte Eğitmen Dalgıç R. Yaşar Tarakçı'ya ait tekne ile biri Osmanlı gemisi batığı, diğeri de Yunan gemisi batığına dalmak üzere denize açıldı.

Denize açılmadan önce basın mensuplarına espriler yapan Kürşad Tüzmen, Anayasa oylaması ile ilgili çalışmalara katkıda bulunmak üzere Sinop'a geldiklerini, şimdi de dalış için denize açıldıklarını ifade etti. Tüzmen, amaçlarının, Sinop'a bir su altı müzesi kazandırmak olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Su altı turizmi bu coğrafyanın en önemli turizm etkinliklerinden biri olacaktır, ben önümüzdeki yıllarda Sinop'un önemli adımlar atacağını görüyorum, sayın valimiz, vekillerimiz bütün herkes buna elbirliği ile destek verecektir. Biz de sizler ile beraber bu çalışmaları takip edeceğiz. Bugün iki gemi batığına dalacağız; birincisi 1853 yılında Osmanlı Rus harbinde batırılan Osmanlı gemisi batığı, diğeri ise İkinci Dünya Savaşı'nda batırılan Yunan gemisi batığına dalacağız." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile