AK Parti ve CHP uzlaşı için görüştü

AK Parti ve CHP uzlaşı için görüştü

CHP Grup Başkanvekilleri ve AK Parti Grup Başkanvekilleri, Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili olarak bir görüşme yaptı.

Deniz Baykal'ın tartışmaya açılan üç madde için sunduğu öneriyi ileten CHP'ye AK Parti'nin cevabı şöyle:

CHP, Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili bugün saat 13.10'da AK Parti Grubu ile görüştü. Görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkanvekilleri, Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Mustafa Elitaş ve Nuretin Canikli ile bir araya geldi.

CHP Grup Başkanvekilleri, CHP'nin, Anayasa değişikliği teklifinden, siyasi partilerin kapatılması, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun oluşumuna ilişkin 3 maddenin çıkarılması talebini yinelediler.

Görüşmenin ardından taraflar ayrı ayrı basın açıklaması düzenledi.

CHP: TEKLİFİMİZİ İLETTİK

CHP adına konuşan Kemal Anadol, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 26 "uzlaşı" teklifini AK Parti'ye yazılı olarak ilettiklerini açıkladı.

Anadol şunları kaydetti: "Anayasa mahkemesi HSYK yapılanmaları ve parti kapatma ile ilgili talebimizi verdik. Adalet ve Kalkınma Grubu bu CHP'nin yazılı başvurusuna yanıt vereceğini söylediler ve ayrıldık. Bunlar gündeme geldi diye eski teklif ortadan kalktı anlamına gelmez. Başbakan gelecek herhalikarda yazılı başvurumuza yanıt verecek."

AK PARTİ: ERDOĞAN ABD'DEN GELSİN

AK Parti adına açıklama yapan Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da CHP heyetinin tekliflerini kendilerine yazılı olarak ilettiğini ifade etti. Bozdağ, AK Parti olarak kararlarını ABD'de olan Başbakan Erdoğan'ın yurda dönmesinden sonra yapacakları istişare ve parti içi görüşmelerin ardından vereceklerini belirtti.

Bozdağ şunları söyledi: “ Sayın Baykal’ın kendilerine ilettiği bir metni bize ilettiler. Anaysa teklifinde yer alan 69., 146. ve 159 maddelerin görüşülmesi ve halk oyuna sunulması konusunda diğer maddelerden ayrı görüşülmesi konusunda bir teklifleri oldu. Sayın Başbakanımız ABD’de. Döndükten sonra yetkili kurullarımızda görüştükten soran Meclis’e gelmeden paylaşacağımızı ifade ettik. Yaptığımız karşılıklı müzakeredir. Partimizin kendi kurullarımızda değerlendirmeye ihtiyacımız var. Genel Kurul sürecinde her aşamada bunu değerlendirme imkanı vardır.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile