Akat Yönetimi Bursa'da Toplandı

Akat Yönetimi Bursa'da Toplandı

Osmangazi Belediyesi ve Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması Platformu'nun (AKAT) yönetim kurulu toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, toplumun her kesimine geri dönüşüm bilinci aşılanması gerektiğini söyledi

Osmangazi Belediyesi ve Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması Platformu'nun (AKAT) yönetim kurulu toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, toplumun her kesimine geri dönüşüm bilinci aşılanması gerektiğini söyledi.
Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan 'Yeşil Dalga Hareketi' kapsamındaki çalışmalar çevre örgütlerinin ilgisini çekiyor. Bünyesinde Çevre ve Orman Bakanlığı ve bir çok çevre örgütünü bulunduran platform, yönetim kurulu toplantısını Bursa'da Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar'ın iştirakiyle yaptı. Dündar, çevreye yönelik çalışmaların takdir topladığını belirterek, belediye olarak AKAT Platformuna katılacaklarını açıkladı.
Dündar, ''Biz klasik belediyecilik yapmıyoruz. Çöp topluyoruz, ama çöpleri kaynağında ayrıştırarak topluyoruz. Geri dönüşümü mümkün olan atıkların değerlendirilmesini sağlıyoruz. Bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi için çalışıyoruz. Okullarla birlikte yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimize çevre şuuru aşılıyoruz" dedi.
Türkiye'de birçok belediyeyle iş birliği yapacaklarını belirten Platformun kurucu üyelerinden İnci Kavuştu, ''AKAT'ta bulunan derneklerin özellikle topluma çevre bilinci ve çevre eğitimi vermesi gerekiyor. Bütün Türkiye'de çevre şuurunun yaygınlaşmasını sağlamak ortak hedefimiz. Güçlerimizi birleştirirsek daha büyük bir seferberlik başlatabiliriz" diye konuştu.
AKAT olarak her yönetim kurulu toplantısını farklı illerde yapacaklarını belirten Kavuştu, çevre için çalışılması gerektiğini, aksi halde insanların yaşayacak çevre bulamayacağını savundu. İnci, Osmangazi Belediyesi'nin çevreye yönelik çalışmalarını takdirle takip ettiklerini, Dündar'ın bu konudaki hassasiyetinden son derece memnun olduklarını dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile