Akdeniz'deki Göçmen Trajedisi

İtalyan donanması, en az 40 kişinin öldüğü sabah yaşanan son göçmen trajedisinden 312 göçmenin kurtarıldığını açıkladı.

Donanmanın, sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, Libya'nın 21 mil açığında 400 kişi taşıyan zor durumdaki tekneye ilk müdahale eden kurtarma gemisinin aralarında 45'i kadın, 3'ü çocuk olmak üzere toplam 312 kişiyi kurtarıldığı ve kurtarma operasyonun devam ettiği belirtildi.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano da "Libya'daki sorun çözülmezse bugünkü trajedi son olmayacak" dedi. Alfano, ülkesine yılbaşından bu yana deniz üzerinden gelen göçmen sayısının 103 bini bulduğunu söyledi.

Donanmadan sabah yapılan ilk açıklamada da teknenin iç kısmında yolculuk eden en az 40 kişinin havasızlıktan boğularak öldüğü ifade edilmişti.

İtalyan basınındaki haberlerde göçmen teknelerinin iç kısmında seyahat edenlerin çoğunlukla umuda yolculukta diğerlerine göre daha az para veren göçmenler olduğuna dikkat çekildi.

Uluslararası Göç Örgütü'nün kısa süre önce yayınlanan son raporunda da Akdeniz'de sene başından bu yana umuda yolculuğa çıkan en az 2 bin 300 göçmenin denizde can verdiği belirtilmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile