Akdeniz Üniversitesinin Güvenligini Artik Droneli Ekipler Saglayacak

Akdeniz Üniversitesinin Güvenligini Artik Droneli Ekipler Saglayacak

Akdeniz Üniversitesi’nde ‘Güvenli Yerleske Güvenli Yasam Projesi’ kapsaminda Türkiye’de ilk özel güvenlik IHA ekibi kuruldu. Akdeniz Üniversitesi Havacilik Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin (AKHUMER) düzenledigi egitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazan güvenlik görevlilerine Insansiz Hava Araci ehliyetleri verildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’in katilimiyla Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda düzenlenen törende, güvenlik görevlilerine IHA ehliyetleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Özkan yaptigi konusmada, “Üniversitemiz, saglik basta olmak üzere imza attigi çigir açici çalismalarla öncü bir rol üstleniyor. Bu kapsamda teknolojinin güvenlikte aktif kullanimini içeren ve dünyadaki önemli üniversitelerde de örneklerini gördügümüz drone ekibi ile yine bir ilke imza attik” dedi.

Huzur ve güvenligin üniversite için öneminin altini çizen Rektör Özkan, “Güvenli bir egitim-ögretim ortami, üniversite yönetimi olarak önceliklerimizdendir. Biliyoruz ki üniversitelerde huzur ortami saglanamazsa egitim ve ögretimde istenen düzeye ulasilamaz. Bu nedenle genis bir alana yayilmis olan kampüsümüzde özellikle de üniversite çevresinde güvenligi saglamak için teknolojinin de destegini alarak ‘Güvenli Yerleske Güvenli Yasam Projesi’ni hayata geçiriyoruz” dedi.



"Güvenlik-özgürlük dengesi saglanacak"

Rektör Özkan, tedbirleri artirirken özgürlük-güvenlik dengesini de gözeteceklerinin altini çizerek söyle konustu:

“Bir üniversiteyi üniversite yapan en temel özelliklerin basinda ögrencilerine ve akademisyenlerine sagladigi bilimsel özgürlük ve elestirel ortamdir. Güvenlik önlemlerinin planlanmasi ve uygulanmasinda güvenlik-özgürlük dengesini gözetmek çok önemlidir. Yeni özel güvenlik IHA timimiz de, diger güvenlik ekiplerimiz de bu dengeyi gözeterek görevlerini sürdürecekler. Birlikte ögrencilerimize huzur ortami sunmak için çalismaya devam edecegiz.”

Özkan, çalismada emegi geçen egitmenlere ve güvenlik ekiplerine tesekkür etti.

AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioglu ise Sivil Havacilik Genel Müdürlügünün online egitime izin vermesiyle birlikte egitimlerini ara vermeden sürdürdüklerini ve yüz yüze egitime geçisin önünün açildigini, nitelikli egitim vermeye devam edeceklerini söyledi.



Akdeniz Üniversitesi Havacilik Uygulama ve Arastirma Merkez Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Dr. Fulya Almaz da pandemi sürecinde 250 kursiyere çevrim içi kurs düzenleyerek ehliyetlerini verdiklerini açikladi.

Konusmalarin ardindan Rektör Özkan, güvenlik görevlilerine IHA ehliyetlerini takdim etti. Ardindan Rektör Özkan, egitmenlerin esliginde IHA kullanarak, teknik özellikleri hakkinda bilgi aldi. Törene Rektör Özkan’in yani sira Genel Sekreter Ali Evren Imre, Rektör Danismani Cemil Tonbul, AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioglu ve Merkez Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Dr. Fulya Almaz, Dr. Ögretim Üyesi Hüseyin Topuz, IHA egitmenleri ve güvenlik görevlileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile