Proje kapsamında Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, ‘İOS için mobil uygulama geliştirme’, ‘Android için Uygulama Geliştirme’ ve mobil için bakım-onarım konularında bireysel e-öğrenme malzemesi içeriği geliştirecekler. Buna göre, öğrenciler akıllı cep telefonları üzerinden uzaktan eğitim sisteminin nasıl kurulacağını öğrenecek.
E-ÖĞRETİM YAYGINLAŞMALI
Elektronik ortamla yapılan eğitimlerin yaygınlaştırılması için geliştirilen projenin protokol töreni Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Yaşar Üniversitesi’nin cep telefonları üzerinden uzaktan eğitim sisteminin nasıl hazırlanacağı ve kullanılacağı konusunda teknik destek vereceği projenin önemine değinen Rektör Prof.Dr. Murat Barkan, “Geçmişte uzaktan eğitim daha ikincil bir sınıf eğitim olarak adlandırılıyordu. Ancak günümüzde anlaşıldı ki elektronik ortamla yapılan uzaktan eğitim, yükseköğretimin kalitesini artırıyor” dedi.
MOBİL-İZ’LE ÖĞRENECEKLER
Mobil-İZ projesiyle gençlerin akıllı telefonları eğitimin yaygınlaştırılması için kullanabileceklerini belirten Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy, şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz görsellerin ve animasyonların hazırlanması, vidyo çekimi ve kurgulanması, çoklu ortam yazılımının üretimi gibi e-öğrenme malzemesi içeriğine hakim olacaklar. Projenin Türkiye genelinde yaygınlaşması öğretimin daha hızlı yaygınlaşmasını da sağlayacaktır.”
Türkiye’de 3G hizmetiyle birlikte mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan mobil geniş bant abone sayısı da 28 milyon 445 bine ulaşmış bulunuyor.
Akıllı Telefonlar Eğitim İçin Kullanılacak
Yaşar Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZ-KA) mali desteğiyle gerçekleştirilen Mobil-İz Projesine dahil oldu.