Akkuzulu Grup Yolu Asfaltlandı

Akkuzulu Grup Yolu Asfaltlandı

Ankara BüyükşŸehir Belediyesi, LJubuk'a bağŸlı Akkuzulu, Kapaklı, Eskiçöte, İmam Hüseyin, Küçük Ali, Cücük grup yolundaki asfaltlama çalışŸmalarını tamamladı.

Fen İşŸleri MüdürlüğŸü'ne bağŸlı LJubuk Bölge şžefi Cengiz ǖzaydın, yaptığŸı yazılı açıklamada, 9 kilometrelik yolun Akkuzulu Mahallesi ile Kapaklı, Eskiçöte, İmam Hüseyin, Küçük Ali ve Cücük mahallelerinin ulaşŸımını sağŸladığŸını belirtti.

Mevcut yolun 4 metre genişŸletilerek Avrupa standartlarında yapıldığŸını aktaran ǖzaydın, Karagöl grup yolundaki yarım kalan yerin de asfaltlama çalışŸmasına başŸlayacaklarını ifade etti.

LJubuk Belediye BaşŸkanı Tuncay Acehan'ın talebi üzerine Ankara BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Melih Gökçek'in talimatlarıyla başŸlanan çalışŸmaların yaklaşŸık 2 ayda tamamlandığŸını vurgulayan ǖzaydın, şŸunları kaydetti:

"Burada daha önce 6 metre olan yol genişŸliğŸi 10 metreye çıkartıldı. Eski yol kaldırılarak alt yapısı yeniden yapıldı ve 12 santimetre yüksekliğŸinde 2 kat sıcak asfalt atıldı. Yolda yaklaşŸık 32 bin 170 ton mekanik malzeme, 15 bin 980 bütümlü temel ve 14 bin 450 bimder ve 9 kilometre sıcak asfalt kullanıldı. Avrupa standartlarına uygun yapılan bu yol tüm halkımıza hayırlı uğŸurlu olsun."

Akkuzulu Mahallesi Muhtarı Halil Gökmen de kendilerini dar yoldan kurtardığŸı için Gökçek ve ekibine teşŸekkür etti.

Grup yolu olarak kullanılan ve dar olması nedeniyle sık sık kazalar olan yolun genişŸletildiğŸini kaydeden Gökmen, "BüyükşŸehir Belediyemiz bu sıcak havalarda yolumuzu otoban haline getirdi. Yapılan bu hizmete kimse 'kötü' diyemez. Bu hizmetleri yapan başŸta BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Melih Gökçek, LJubuk Belediye BaşŸkanı Tuncay Acehan, bölge milletvekilimiz Ayhan Yılmaz olmak üzere emeğŸi geçenlere teşŸekkür ediyor, şŸükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile