Aksaray'da Kemal Sunal Ve Yesilçam Izleri

Aksaray'da Kemal Sunal Ve Yesilçam Izleri

Yönetmenligini Kartal Tibet’in, yapimciligini ise Türker Inanoglu’nun üstlendigi ve 1985 yilinda Kemal Sunal ile Perihan Savas’in basrolünü paylastigi “Keriz” filminin çekildigi Aksaray’in Gücünkaya köyü aradan geçen 39 yila ragmen halen Yesilçam’in izlerini tasiyor.

Yesilçam sinemasinin unutulmazlari arasina giren Kemal Sunal’in 1985 yilinda Aksaray’in Gücünkaya köyünde çektigi “Keriz” filminin izleri aradan geçen 39 yila ragmen halen o köyde yasiyor. “Keriz” filminin çekimleri Aksaray’in merkeze bagli Gücünkaya köyünde gerçeklestirildi.

1985 yilinda çekilen ve basrollerini Kemal Sunal ile Perihan Savas’in oynadigi, yönetmenligini Kartal Tibet’in, yapimciligini ise Türker Inanoglu’nun üstlendigi, Halit Akçatepe, Müge Akyamaç, Ali Sen, Aliye Rona, Ihsan Yüce, Nubar Terziyan, Turgut Özatay, Nuran Aykut, Yasar Sener, Hakki Kivanç, Sirri Elitas ile Faruk Savun gibi birçok artistin oynadigi filmde o yillarda köy halki da oynayarak filme büyük katkida bulundu. Aradan geçen 39 yila ragmen görüntüsünden çok fazla bir sey kaybetmeyen müstakil ev yikilmaya yüz tutmus olsa da halen ayakta duruyor. Zülfü rolüyle filmde oynayan Kemal Sunal, Zülfüye rolüyle oynayan Perihan Savas ile evlendigi ve dügünün yapildigi köy evinde en dikkat çeken degisiklik yipranmis olmasi.

Filmin ilk ismi farkliydi

O yillarda “Keriz” filminde oynayan onlarca köy halki çocuk olmalarina ragmen hala o günleri gülerek yad ederken, birçok sahnede oynayan köy halkindan Ömer Ok (67) o günleri anlatti. Filmin ilk isminin farkli oldugunu belirten Ömer Ok, “1985’te çekildi film ve ben de oynadim. Köylümden de birkaç kisi vardi. ’Zülfi ile Züleyha’ diye ismi konulmustu ama sonradan 4 kisinin karari ile filmin ismi ’Keriz’ olarak degistirildi. Kartal Tibet ‘Bunu begenmedim’ dedi ve filmin ismi degisti. Ben kahveci rolündeydim. Figüranlik yaptim. Her sahnede de görünüyorum zaten” dedi.

Kemal Sunal ile oynadigi filmde Sunal’in herkesi güldürmesine ragmen normal hayatta çok ciddi biri oldugunu belirten Ömer Ok, “Çok iyi hatiralarimiz var. Ben Kemal Sunal’i çoktan beri taniyordum. Istanbul’da idim ben. Filmin çekildigi o günlerde Kemal Sunal’in yeni aldigi arabasinin anahtar yuvasina çocuklar agaç sokmuslar. 4 kapi da bozuluyor ve anahtar girmiyor. Arabayi 15 bin liraya yeni almisti. Gittik anahtarci getirdik ve kapilari açtik. Filmi 15 bin liraya çektiydi o dönemde, arabayi da 15 bin liraya yeni almisti. Kemal Sunal aslinda çok ciddi bir adamdi, hiç gülmezdi. Ama güldürmesini de biliyordu. Türkiye’yi çok güldürüyordu ama kendisi ciddi birisiydi, hiç gülmezdi” diye konustu.



“Kemal Sunal’in oynadigi ev bize ait”

Filmde oynayan köy halkindan Serpil Ok (50) ise “Ben 8 yasindaydim, oynadik filmde. Atin dibinde çocuklarla birlikte kosturduk. Gelin geliyor iste. Kemal Sunal’in oynadigi o ev bize ait. Annemin babasinin idi biz satin aldik. Çok artistler geldi köyümüze. Kemal Sunal, Perihan Savas, Inci Hasan, Tamer Yigit, Hülya Koçyigit, hepsi de geldi köyümüze. Film çevirdiler, biz 8-10 yaslari arasindaydik. Biz de atin yaninda segmen olarak gidiyorduk” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile