Aksehir'de Gaziler Günü Etkinliklerle Kutlandi

Aksehir'de Gaziler Günü Etkinliklerle Kutlandi

Konya’nin Aksehir ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle çesitli programlar düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki törende; Kaymakamlik, Garnizon Komutanligi ve Belediye Baskanligi çelenklerinin Atatürk Aniti’na sunulmasindan sonra saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Aksehir Garnizon Komutani Albay Tolga Yuvali tarafindan günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapildi. Yuvali yaptigi konusmada, “Bugün her karisi sehit kaniyla sulanmis, mukaddes vatan topraklarinin savunulmasi ugruna, canlarini feda etmeyi göze alarak gazilik unvanina erisen kahramanlarimizin kivanç gününü kutlamanin derin heyecanini yasiyoruz” dedi.

Konusmanin yapilmasinin ardindan tören, Gazi Ismail Ince tarafindan okunan siirin ardindan son buldu. Cumhuriyet Meydanindaki törenin ardindan törene katilan protokol, gaziler ve sehit yakinlari Aksehir Sehitligi’ni ziyaret etti. Burada okunan Kur’an-i Kerim tilaveti ve duanin ardindan tören sona erdi.

Törene; Aksehir Kaymakami Mehmet Özel, Garnizon Komutani Albay Tolga Yuvali, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, ilçe protokolü, daire müdürleri, askeri erkân, gaziler ve sehit yakinlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile