Alanya Yağlı Güreşe Hazırlanıyor

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Kestel Belde Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Gökbel Yaylası Pehlivan Güreş Şenlikleri'nde güreşecek olan ünlü pehlivanlar, tanıtım amaçlı meydana çıktı.

14-15 Temmuz tarihlerinde yapılacak 8. Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Şenlikleri için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, şenlik meydanında mücadele edecek güreşçiler gösteri ve tanıtım amaçlı güreş tuttular. Kestel Belediyesi'ne ait spor alanında yapılan tanıtıma Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katıldı.

Pehlivanların gösterisinin ardından bir açıklama yapan Yücel, şenliğe 200’den fazla pehlivanın katılacağını söyledi.

Yücel, "Kırkpınar'da güreşen pehlivanların pek çoğu bizim beldemize gelerek Gökbel’de de güreşecek. Bu da şenliklerimizin ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Şenlik programı hakkında da bilgi veren Yücel, "Şenliğin ilk günü off-road ve folklor gösterileri, lazer şov ve Mustafa Yıldızdoğan konseri yapılacak. İkinci günü ise sabah saat 09.00’da yağlı pehlivan güreşleri gerçekleştirilecek" diye konuştu

Gökbel Şenlikleri’nin bir markaya dönüştüğünü ifade eden Yücel, organizasyonu daha iyi bir noktaya taşımak için belediye olarak gerekli tüm altyapı çalışmalarını tamamlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Gökbel'de güreşecek olan Kırkpınar Başpehlivanı Hasan Gündoğdu ise, organizasyon için Başkan Yücel’e teşekkür etti. Gündoğdu, "Bu şenlik, Antalya’da önemli bir noktaya geldi. Ünlü güreşçilerimizin ata sporumuzu yapmak için Gökbel'e gelmesi, bunun sonucunda olmuştur" dedi

Gündoğdu, bu yıl yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde birinci olan Orhan Okulu ile başpehlivanlardan Ali Gürbüz'ün de müsabakalara katılacağını belirterek, iddialı olduklarını ifade etti.

Bazı güreşçiler sıcaktan bunalınca serinlemek için denize girdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile