Alasehirli Üzüm Üreticilerine Müjde

Alasehirli Üzüm Üreticilerine Müjde

Manisa’nin Alasehir ilçesinde ihalesi durdurulan Afsar Baraji Kapali Devre Sulama Ihalesinin 19 Aralik tarihinde yeniden yapilacagi açiklandi.

Daha önce durdurulan Afsar Baraji’ndan yapilacak kapali devre sulama sistemi ihalesi 19 Aralik tarihinde yapilacak. MHP MYK üyesi Ali Uçak’in Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’nin Manisa ziyaretinde konuyu tekrar gündeme getirerek yeniden ihale için talepte bulundugu ve Bakan Yumakli’nin da konuyla ilgilendigi ve ihalenin 19 Aralik 2023 günü tekrar yapilacagi müjdesini verdigi bildirildi.

Manisa’nin Alasehir ilçesinde, 11 bin 830 hektar sahanin sulamasi için ihale yapilacak. Ihale sonunda yapilacak kapali devre sulama sistemiyle vahsi sulama son bulacak ve su israfi da önlenmis olacak. Üreticiler damla sulama sistemi ile baglarini sulayabilecekler. Sulama sistemi projesinde 350 bin 660 metre uzunlugunda, muhtelif çap ve basinçlarda borular dösenerek, su israfi olmadan üzüm baglarina tasinabilecek. Mevcut baraj su alma yapisinin dubali su alma yapisina dönüstürülmesi ve Afsar Baraji dip savaginin kapali sistem sulamaya geçisi ile sulama suyu barajdan baglara kapali sistemle ulasacak.

MHP MYK üyesi Ali Uçak, "Afsar Baraji ile Alasehir sulama yenileme projesi durdurulmustu. Bugün sayin bakanimizla yapmis oldugumuz görüsme sonucu projenin tekrar hayata geçmesi için 19 Aralik 2023 günü ihaleye çikacagi müjdesini aldik. 19 Aralik’tan sonraki sürecin de takipçisi olacagiz. Allah nasip ederse bu projenin en kisa sürede faaliyete geçip bölge halkinin sulama konusunda en iyi hizmeti alabilmesi için gecemizi gündüzümüze katip takipçisi olacagiz. Bu projede emegi geçen devlet nezdindeki bakanliklarimiza ve tüm yetkililerimize çok tesekkür ediyorum." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile