Alev Alev Yanan Fabrika Havadan Görüntülendi

Alev Alev Yanan Fabrika Havadan Görüntülendi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yanginin çiktigi kimyasal fabrikasi havadan görüntülendi. Yangina 128 ekip ve 50’nin üzerinde araç destegiyle müdahale edildigini aktaran Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "20 bin metrekare kapali alani olan fabrika. Içinde kimyasal ürünler de var. Dolayisiyla çok dikkatli müdahale ediliyor. Içeride mahsur kalan bir çalisan, can kaybi ve yaralanma yok" dedi.

Pelitli Mahallesi Sanayi Sokak’ta yer alan kimyasal fabrikasinda saat 13.00 siralarinda henüz bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Ihbar üzerine adrese çok sayida ekip sevk edildi. Kisa sürede adrese ulasan ekipler, alev alev yanan fabrikayi söndürebilmek için seferber oldu. Yangini gören bazi vatandaslar da gözyaslarina hakim olamadi. 20 bin metrekare alana sahip oldugu ögrenilen fabrika, dron ile de görüntülendi.

"Can kaybi yok"

Müdahalenin sürdügünü ifade eden Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Kontrol altina almak mümkün olmadi. Çok büyük bir alanda yangin var. 20 bin metrekare kapali alani olan fabrika. Içinde kimyasal ürünler de var. Dolayisiyla çok dikkatli müdahale ediliyor. 128 personelimiz ve 50’nin üzerinde aracimizla müdahale sürüyor ama içeride mahsur kalan bir çalisan yok, can kaybi yok, yaralanma yok. Dolayisiyla bunlar bizim açimizdan sevindirici. Çok yakinda da insallah kontrol altina aliriz. Çikis sebebini henüz bilmiyoruz. Söndürme islemi bitikten sonra ayrintili inceleme gerektiriyor" dedi.



"AFAD ve diger teknik ekipler bölgede çalisiyor"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Gebze ilçemiz Pelitli’de bir fabrikada meydana gelen yangina Kocaeli Büyüksehir itfaiyesi ve OSB itfaiyelerimiz müdahale ediyor. Ilk belirlemelere göre yangindan etkilenen bulunmamaktadir. Ayrica Vali Yardimcisi Baskanliginda AFAD ve diger teknik ekipler bölgede çalisiyor" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile