Ali Osman Sönmez Fen Lisesi İddialı

Ali Osman Sönmez Fen Lisesi İddialı

Bursa'da, Ali Osman Sönmez Fen Lisesi başarı çıtasını yükseltti. Başmüdür Yardımcısı Mehmet Çevik, "Bu sene ilk 10'a öğrenci yerleştirmek istiyoruz" dedi.

Demirtaş'ta eğitim veren Ali Osman Sönmez Fen Lisesi'nde son sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Çok sayıda velinin katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutlayan öğrenciler sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.
Lise Başmüdür Yardımcısı Mehmet Çevik, bu yıl da üniversite sınavında iddialı olduklarını söyledi. Çevik, bu sene 67 öğrencinin YGS-1'de sınava girdiğini ve bir Türkiye 39'uncusu, 1 Türkiye 67'ncisi, 1 Türkiye 99'uncusu çıkardıklarını dile getirdi. YGS-2'de ise 1 Türkiye 27'ncisi, 1 Türkiye 71'incisi, 1 Türkiye 73'üncüsü çıkardıklarını belirten Çevik, "Bursa Fen Lisesi'nin puan ortalaması YGS-1'de 450,733 YGS-2'de ise 454,601 puan. Geçen sene 82 öğrenciden 39'unu tıp fakültesine, 28'ini mühendislik fakültesine ve birini de diş hekimliği fakültesine yerleştirdik. 19 Hazirandaki başlayacak olan LYS-1, LYS-2 ve LYS-3'te de Türkiye genelinde büyük başarı yakalmayı hedefliyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile