Alperenler 'Ermeni Meselesi'ni Konuştu

Alperenler 'Ermeni Meselesi'ni Konuştu

Eğitimci Okan Aydoğan, batılı güçlerin, Türkiye üzerinde Ermeni kozunu kullanmalarının veya kullanmaya hazır gibi görünmelerinin sebebinin, hiç şüphesiz kendi ekonomik ve siyasi çıkarları olduğunu söyledi

Eğitimci Okan Aydoğan, batılı güçlerin, Türkiye üzerinde Ermeni kozunu kullanmalarının veya kullanmaya hazır gibi görünmelerinin sebebinin, hiç şüphesiz kendi ekonomik ve siyasi çıkarları olduğunu söyledi.
Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından "Ermeni Meselesi" isimli bir eğitim programı düzenlendi. Alperen Ocakları Muhsin Yazıcıoğlu Seminer Salonu'nda düzenlenen programın açılışında konuşan Alperen Ocakları İl Başkanı Coşkun Arslan, eğitim çalışmalarının önümüzdeki haftalarda da devam edeceğini belirterek, her programda katılımlarıyla seminer salonuna sığmayan Alperenlere ilgilerinden ötürü teşekkür etti.
Ardından alperen Ocakları tarafından bir yıl boyunca yapılan programlardan kesintiler sunan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisinden sonra söz alan Alperen Ocakları Bölge Başkanı Recep Temel, salonu dolduran Alperenlere seslendi. Çağın bilgi çağı olduğunun altını çizen Temel, Alperenlerin bilgiye ulaşmak adına her türlü gayreti göstermeleri, sürekli okumak suretiyle kendilerini geliştirmeleri gerektiğine işaret etti.
Konuşmaların ardından Eğitimci Okan Aydoğan, 'Ermeni Meselesi' ile ilgili semineri vermek üzere söz aldı. Aydoğan, "Batılı güçlerin, Türkiye üzerinde Ermeni kozunu kullanmalarının veya kullanmaya hazır gibi görünmelerinin sebebi, hiç şüphesiz kendi ekonomik ve siyasi çıkarlarıdır. Ancak Ermenilerin veya Ermenistan'ın Türkiye'den Doğu Anadolu'yu istemeleri, batının aklına ve mantığına uygun gelmemektedir. Zira 1890-1915 yıllan arasında, tüm Osmanlı Devleti'nde 1893 nüfus sayımında 1 milyon 101 bin 413, 1914 nüfus istatistiklerinde ise 1 milyon 161 bin 119 Ermeni varlığına, Avrupa'nın müdahalesine, desteğine ve Osmanlı Devleti'nin zayıflığına rağmen Doğu Anadolu'nun Türk hakimiyetinde kaldığı bilinmektedir. Günümüzde ise Doğu Anadolu'yu Ermenilerin almasını veya Ermenistan'a ilhakını, hayal bile etmenin imkansız olduğu görülmüştür. Bunun üzerine Ermenistan, Dağlık Karabağ'a yönlendirilmiş ve orasının işgal ve ilhakına yeşil ışık yakılmıştır" şeklinde konuştu.
"Doğu Anadolu'da Ermeni kozunun işe yaramadığı ve yaramayacağı görüldükten sonra, PKK terör örgütü vasıtasıyla Kürtler devreye sokulmuştur" diyen Aydoğan, şunları söyledi: "ASALA ve PKK arasında ciddi bir ittifak sağlanmış, hatta Yunanistan da bu ittifaka gönüllüce dahil edilmiştir. Öngörülen plana göre, PKK kullanılarak, önce Doğu Anadolu'nun Türkiye'den koparılacağı, daha sonra Van ve Van Gölü'nün kuzeyinde kalan Erzurum-Kars-Iğdır-Ardahan illerinin Ermenilere, Van-Muş-Bingöl hattının güneyinin Kürtlere verileceği vaat edilmiştir. ASALA ve PKK terör örgütleri bu planın cazibesi ve hayali ile avunmakta veya avutulmaktadır. Halbuki batılı emperyalist güçlerin asıl hedefi Güney Kafkasya-Bakü, Hazar ötesi, Musul-Kerkük ve Basra Körfezi petrol ve doğalgaz yataklarını kontrol altında bulundurmaktır ve bu hedefe varabilmek için de ASALA'yı, PKK'yı, Barzani'yi, Talabani'yi kullanmaktadırlar. Şu anda görünen o ki bazı Ermeniler geçmişten ders almamaktadırlar. Geçmişte bu metotlarla bir yere varamadıkları gibi günümüzde varmaları da mümkün değildir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile