'Altinova, Turizmde Lokomotif Olacak'

'Altinova, Turizmde Lokomotif Olacak'

Yalova Altinova Belediye Baskani Yasemin Fazlaca, 15-22 Nisan tarihleri arasindaki Turizm Haftasini kutladi.

Baskan Fazlaca, Altinova’nin turizm alaninda gelisip, bölgenin gözde yerleri arasinda olmasi için çalismalarin devam edecegini söyledi.



Ilçede turizm ve tarih alanlarinda ilçede ciddi çalismalarin devam ettigini ifade eden Altinova Belediye Baskani Yasemin Fazlaca, “Çobankale, su alti ve Helenapolis Antik Kenti Yüzey Arastirma çalismalari yilin 12 ayinda devam etmektedir. Hersekzade Ahmet Pasa Külliyesi, Helenapolis Antik Kenti, Gölbey’in Evi ve Deniz Feneri gibi tarihi eserlere sahip ilçemiz tarihi zenginlikleriyle de önemli konumdadir. Ticaretin can damari Ipek Yolu’nun geçis noktasi, Evliya Çelebi’nin Seyahatnameyi yazmaya basladigi ve Osmanli Beyligi’nin Haçlilara karsi ilk zaferini elde ettigi Bafeus Savasi ile Beylik Düzeninden Devlet düzenine geçtigi Hersek Bölgesi ile Altinova tarihi bakimdan da birçok zenginlige sahiptir. Müzelerimizle de ilçemiz önemli bir merkez olacaktir" dedi.

“Hersek Lagünü ayricalikli bölge”

Fazlaca sözlerini söyle sürdürdü: "Dogal güzellikleri, tarihi ve turistik yapisi ile zengin bir doga turizmi potansiyeline sahip olan Altinova’da doga turizminin gelismesi için çalismalarimizi hizlandiracagiz. Türkiye’nin tek tapulu gölü olan Hersek Lagününün dogal zenginligi ulusal ve uluslararasi platformlarda tanitip, içerisinde yer alan kuslarin, göl içinde ve çevresindeki bitki örtüsünün ve diger canlilarin ilgili kurum ve kisilerle isbirligi içerisinde etkili bir sekilde korunmasini amaçlamakta.Askeri bölgeden belediyemize devredilen bin 40 hektarlik alanda yer alan dogal kum plajli sahilimiz bizim açimizdan büyük önem tasimakta. Sahilin arkasinda yer alan dogal zenginlikleri çok fazla olan ormanlik alan bölgemiz açisindan ayri bir degere sahiptir. Türkiye’de ilk ve tek olan Engelsiz Kus Gözlem Kulesi, Doga Egitim Merkezi ile Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçemiz ilçemiz turizmi açisindan büyük önem tasimakta. Ülkemizin tek tapulu gölü olan Hersek Lagünü ve basta flamingolar olmak üzere 256 kus türünün yer aldigi Kus Otelimiz, Osmangazi Köprüsü’nün hemen bir ayaginin altinda bulunan 2 kilometrelik Hersek sahilimiz, kent ormanlarimiz turizm degerlerimiz olmaktadir”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile