Altintas'in Alt Yapisina 2 Milyar Liralik Yatirim

Altintas'in Alt Yapisina 2 Milyar Liralik Yatirim

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, ATSO Meclis Baskani Ahmet Öztürk ile birlikte yogun insaat faaliyetlerinin sürdügü Aksu ilçesi Altintas Mahallesi’nde vatandas ve müteahhitlerin sorun ve taleplerini dinledi. Bölgenin alt yapi sorunlarinin çözümü için yaklasik 2 milyarlik bir yatirim ön gördüklerini ifade eden Baskan Böcek, bölgeyi Türkiye’nin en özel yerlesim yerlerinden biri yapacaklarini söyledi.

Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, ATSO yetkilileri ile birlikte imar planlamasi sonrasi insaatlarin devam ettigi Aksu ilçesi Altintas Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaslar ve müteahhitlerle bir araya geldi. Bulusmada, ATSO Meclis Baskani Ahmet Öztürk, ATSO Meclis Üyesi Hasan Tunç, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özgür Karagöz ve belediye bürokratlari da hazir bulundu. Bölge sakinlerinin ve müteahhitlerin sorun ve taleplerini dinleyen Baskan Böcek, Büyüksehir Belediyesi’nin bölgede yaptigi ve yapacagi yatirimlarla ilgili bilgi verdi. Yaklasik 15 gün önce ATSO Meclis Baskani Ahmet Öztürk ve ilgili komisyon üyelerinin kendisini ziyaretinde bölgeye yapilacaklarla ilgili fikir alisverisinde bulunduklarini ifade eden Baskan Böcek, bugün de sorunlari yerinde görmek, yapacaklarini anlatmak için Altintas’i ziyaret ettiklerini söyledi.



Bin 382 ruhsat verildi

Altintas bölgesinin 2018’de kentsel dönüsüm ve gelisme proje alani ilan edildigini hatirlatan Baskan Muhittin Böcek, 1389 hektar, 4100 parsel alandan olusan bölgenin su anda Türkiye’nin en yogun insaat alani oldugu dile getirdi. Altintas bölgesinde 483 imar adasi ve 18 bin 275 bagimsiz bölüme 10 Nisan 2020’den bu yana 1382 ruhsat ve 41 iskan verildigini kaydeden Baskan Böcek, 238 ruhsat basvurusunun da ön incelemede oldugunu aktardi.

Içme suyu talepleri karsilaniyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü’nün Altintas’ta yeni ruhsat alan yerlere 10 bin 72 metre içme suyu hatti dösedigini ifade eden Baskan Böcek, taleplerin karsilandigini anlatti. Böcek, maliyeti 130 milyon lira civarinda olmasi beklenen 13 bin 900 metre uzunlugundaki içme suyu isale hattini da bu yil ihaleye çikacaklarini söyledi.



120 kilometre kanalizasyon

Altintas bölgesinde 120 kilometre kanalizasyon hatti projelendirdiklerini kaydeden Baskan Böcek, su bilgileri verdi: “Yapilasmanin yogun oldugu öncelikli 30 kilometrelik hat için ihaleye çikiyoruz. Kamulastirma ile yeni yollar açarak 20 kilometrelik bir hat daha ilave edecegiz. Bu projelerin maliyeti 300 milyon TL’dir. Bölgede 20 kilometre yagmur suyu hattini projelendirdik. Izin basvurulari yapildi. Bunun maliyeti de 454 milyon TL civarinda olacak. Bu hatlarin Lara merkezi aritma tesisine baglanti yapilacak. Fransiz Kalkinma Ajansi’ndan alinan kredi bünyesinde tesiste iki kat kapasite artisi yapilacak. Bu da 750 milyon liralik bir proje.”

Yollara sathi kaplama basliyor

Bölgede Büyüksehir Belediyesi’nin sorumlulugunda 200 kilometrelik yol bulundugunu belirten Baskan Muhittin Böcek, “Bunun 73 kilometre kismi terasman kotuna getirilmistir. Alanda toprak, hafriyat gibi yaklasik 1.1 milyon ton malzeme tasinmistir. Araç, akaryakit, personel gibi maliyetlerin bugünkü mali karsiligi 600 milyon lira civarindadir. Yakinda bu yollarda sathi kaplamaya basliyoruz. Ilk olarak 40’lik yolu kaplayacagiz. Alt yapi ve insaat faaliyetleri sonunda da sicak asfalt yapacagiz” dedi.



Iki pazar yeri yapilacak

Bölgeye 2 adet pazar yeri yapilacagi bilgisini de veren Baskan Böcek, bir tanesinin yapimi için Pazarcilar Odasi ile protokol yaptiklarini ve ruhsat için ön onay verildigini diger pazar yeriyle ilgili protokol imzalanmasi konusunun Eylül ayi meclis gündemine alindigini anlatti.

Toplam 2 milyar liralik yatirim

1999 yilinda ilk belediye baskani seçildiginde Konyaalti’nin 8 bin 800 nüfus ve dört köyden olustugunu hatirlatan Baskan Muhittin Böcek, “Söz Muhittin Böcek sözü deyip yola çiktik. Verdigimiz sözden fazlasini yaptik. Konyaalti’ni modern bir ilçeye dönüstürdük. Konyaalti bugün en çok nüfus artisi olan ilçe. Altintas’i da alt yapisiyla, kaldirimi asfaltiyla Türkiye’nin en özel yeni yapacagim. Ama önce bu tozlardan geçmeden olmuyor. Alt yapiyla basladik. Yollari sirasiyla açiyoruz. Altintas’a yapacagimiz alt yatirimlarinin toplami yaklasik 2 milyar liradir” ifadelerini kullandi.

Baskana tesekkür

Altintas Mahalle Muhtari Bilal Çelik de “Ilk göz agriniz Konyaalti’na ne yaptiysaniz Altintas’a da onu bekliyoruz. Buradaki sorunlar temel sorunlar alt yapi, üst yapi. Bunlarla ilgili yapilacaklar için simdiden tesekkür ediyorum” dedi.

Bölgeye yatirim yapan müteahhitler de, sorunlarin çözümüne yönelik gayretleri ve destekleri için Baskan Böcek’e tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile