Altıparmak Meydanı BTSO-Belediye İşbirliğinde Yapılacak

Altıparmak Meydanı BTSO-Belediye İşbirliğinde Yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Altıparmak’a yapılacak şelaleli meydan için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile işbirliği yaptı.

İnşaatın yapımına karşı meydanın 25 yıllığına BTSO 'ya tahsisini öngören protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile BTSO Başkanı Celal Sönmez arasında imzalandı.

Bursa İl Özel İdaresi 'nden alınan Altıparmak 'taki SGK binalarının yıkımını tamamlayan ve zemin kaplamalarıyla bölgeye nefes aldırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci etabında BTSO ile işbirliğine gitti. Yamaçlara yapılacak olan şelale ile kafeteryaları hayata geçirecek olan BTSO 'ya yer teslimi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile BTSO Başkanı Celal Sönmez arasındaki imza törenine BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Hazır ve Mahmut Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Yılmaz ile Genel Sekreter Nihat Balkan da katıldı.

Tek hedeflerinin Bursa 'yı daha sağlıklı ve yaşanılır bir kent haline getirmek olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Daha önce buradaki SGK 'ya ait binaları alıp, yıkım işlemlerini tamamlamıştık. Zemin kaplamalarıyla bölge bir anda nefes aldı. Şimdi ise şelale ve kafeteryaların yapılacağı ikinci aşamayı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle yapacağız. Hizmetlerimizi bir taraftan Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla yaparken, burada olduğu gibi bazı hizmetlerimizde kent dinamiklerinin katkılarını alıyoruz. ' dedi.

4 milyon dolara malolması beklenen projeyi 1,5 yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren BTSO Başkanı Celal Sönmez ise oda olarak Bursa 'da ortak fayda kuruluşu imajına uygun faaliyetler yaptıklarını söyledi. BTSO olarak bugüne kadar eğitim, sağlık ve spor alanında kente katkıları olduğunu hatırlatan Sönmez, “Şimdi de şehircilik anlamında bir yapıyla kente katkı sunacağımız için gururluyuz. Ekonomisi, sanayisi ve ticaretiyle ön planda olan şehrimizin, böyle kentsel değerlerde de öne çıkmasına öncülük eden tüm belediyelerimizle işbirliğimiz bundan sonra da devam edecek. Bize böyle bir hizmet sunma şansı tanıdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Protokol gereği inşaat bittikten sonra alanın 25 yıllığına BTSO 'ya tahsis edildiğini ifade eden Sönmez, yapılacak kafeteryaların halka açık olacağını aynı zamanda BTSO 'ya ait bazı birimlerin de yapılacak kompleks içinde yer alacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Altıparmak Meydanı 'nın yapılacağı alan inşaatı yapacak olan BTSO 'ya tahsis edildi. Tahsis protokolü Başkan Altepe ile BTSO Başkanı Celal Sönmez arasında imzalandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile