Amasya'da Bayramlarda Içme Suyu Halka Ücretsiz Sunuluyor

Amasya'da Bayramlarda Içme Suyu Halka Ücretsiz Sunuluyor

Amasya’da 4 yildir Ramazan ayi, Ramazan ve Kurban bayramlari süresince içme suyu ücretsiz olarak halka sunuluyor. Diger günlerde ise vatandaslar suyun tonuna sadece 1 TL ödüyor.

Aylik 15 TL su faturasi geldigini belirten Pirinçci Mahallesi sakinlerinden Nursen Özari, “Allah’a sükür suyumuz bol. Faturayi yatirmayi unuttugum bile oluyor. 3-4 ayligi birden ödüyorum” dedi.

Evlerinin temizligini rahatça yapabildiklerini anlatan Elmas Civelek de, “Simdi Akdag’dan kaynak suyu geliyor. Eskiden 50 lira geliyordu, simdi 15, 20 lira ödüyorum” diye konustu.

Samlar Mahallesi Muhtari Yavuz Tokmak, ekmekten de ucuz olan suyun tasarruflu kullanmaya çalisildigini söyledi.



“Vatandasin suyuna, sabununa karismayacaksin”

Uygulamanin mimari ise 4 yildir Amasya Belediye Baskani olarak görev yaptiktan sonra MHP’den Amasya milletvekili adayi olan Mehmet Sari. Sari, “Akdag’dan billur gibi suyu Amasya’miza akittik. Bu Amasyalinin hakkidir. Vatandasin suyuna, sabununa karismayacaksin. Biz de onu yaptik” seklinde konustu.



“Amasya tesekkürünü 14 Mayis’ta yapmali”

Su fiyati çevre il ve ilçelerle karsilastirildiginda arada büyük farklar olduguna deginen Mehmet Sari, “14 Mayis seçimlerinde halkimizdan destek istiyorum. Amasya tesekkürünü 14 Mayis’ta yapmali. Sundan eminim. Amasya’daki hanimefendiler, ablalarim, bacilarim, kardeslerim bu isin fevkalade farkindalar. Sandiga gönüllerini koymalarini arzu ediyorum” ifadelerini kullandi.

Ögrenci evlerinde kalan üniversite ögrencilerinden su ve dogalgaz ücreti almadiklarini da hatirlatan Sari, Akdag’da içme suyu hatti üzerine kurduklari hidroelektrik santralinden de Amasya Belediyesi’nin aylik 7 milyon liradan fazla gelir elde ettigine isaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile