Amasya'nin Tescilli Tatlisi 'Unutma Beni'

Amasya'nin Tescilli Tatlisi 'Unutma Beni'

Amasya’nin cografi isaretle tescil edilen lezzetlerinden ‘unutma beni tatlisi’ meslek lisesi ögrencisi kizlarin elinde yeniden hayat buldu. Yapiminda kullanilan malzemelerin çok ekonomik oldugu bu tatli, damaklarda unutulmayacak izler birakiyor.



Cografi isaretle tescillendi

Amasya Valiligi ve Ziyaret Belediyesi’nin girisimiyle cografi isaret alan ‘unutma beni tatlisi’ Ildus Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki ögretmen ile ögrencilerin elinde yeniden sekillendi. Tatlinin yapimin köy ekmegi, üzüm pekmezi ve ceviz kullanildigini belirten Yiyecek Içecek Hizmetleri Ögretmeni Bilsen Bodur, “Tatlimizin tadi çok güzel. Yiyen kisi tadini bir daha tadini unutmuyor” dedi.

Tatliyi çocukluk döneminde annesinin de yaptigini hatirlatan Bodur, “Köylerde yapiliyordu. Sehir merkezlerinde çok yapilmiyordu. Simdi biz bu tatlimizi ögrencilerimize de ögreterek sofralari tatlandirmasini saglayacagiz” diye konustu.



“Ekonomik, besleyici ve kültürel degeri olan bir tatli”

Tescilli tatli türüyle yarismalara da katilmaya basladiklarina deginen Ildus Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zübeyde Komaç da “Gayet ekonomik, besleyici ve kültürel degeri olan bir tatliyi yapip sunmak bizim için gurur verici oldu” seklinde konustu.

Ögrencilerden Seda Koçak ise “Unutma beni tatlisini unutturmayacagiz. Bu lezzeti herkese tattiracagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile