'Ana Ari Yetistiriciligi' Kursunu Basariyla Bitiren Kursiyerler Sertifikalarini Aldi

'Ana Ari Yetistiriciligi' Kursunu Basariyla Bitiren Kursiyerler Sertifikalarini Aldi

Inegöl Belediyesi’nin Bursa ve Ilçeleri Bal Üreticileri Birligi ve Uludag Üniversitesi Aricilik Gelistirme, Uygulama ve Arastirma Merkezi ile imzaladigi “Inegöl ve Köylerinde Ari ve Ari Ürünlerinin Gelistirilmesi ile Üretimin Artirilmasi” protokolü çerçevesinde düzenlenen Ana Ari Yetistiriciligi kursunu basariyla tamamlayan 26 kursiyer, sertifikalarini düzenlenen törenle aldi.

Inegöl Belediyesi, zengin bir floraya sahip olan ve yüzde 49’u ormanlardan olusan sehirde aricilik sektörünün gelisimi adina adimlar atmaya devam ediyor. Bu çerçevede Mart ayinda Bursa ve Ilçeleri Bal Üreticileri Birligi ve Uludag Üniversitesi Aricilik Gelistirme, Uygulama ve Arastirma Merkezi ile “Inegöl ve Köylerinde Ari ve Ari Ürünlerinin Gelistirilmesi ile Üretimin Artirilmasi” protokolü imzalanmisti. Nisan ayinda ise protokol çerçevesinde egitimlerin starti verilmisti.

26 arici sertifika almaya hak kazandi

Ana Ari Yetistiriciligi kursu Sali aksami yapilan konferansla tamamlandi. Prof. Dr. Ibrahim Çakmak’in konferansiyla son bulan egitimler çerçevesinde müracaat eden 32 ari yetistiricisinden 26’si sertifika almaya hak kazandi. Konferans sonrasi sertifika töreni de düzenlendi.

Ana Ari Yetistiriciligi konferansi ve sertifika törenine; Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticiler, Inegöl Ilçe Tarim Müdürü Kamil Oruç, Bursa Bal Üreticileri Birligi Baskani Senol Yogurtçu, Inegöl Ziraat Odasi Baskani Sezai Çelik ile aricilar katildi.



"Güçlü bir tarim sehriyiz"

Konferans öncesi selamlama konusmalariyla baslayan programda Bursa Bal Üreticileri Birligi Baskani Senol Yogurtçu ve Inegöl Ziraat Odasi Baskani Sezai Çelik gündeme dair degerlendirmelerde bulundular. Ardindan Belediye Baskani Alper Taban kürsüye gelerek bir konusma yapti. Taban, “Yaptigimiz bu isi, icra ettigimiz programi çok anlamli buluyorum. Sehrimizde mobilya üretiyoruz, bir taraftan tekstil var, sanayi üretimi güçlü bir sehiriz. Bir taraftan da güçlü bir tarim sehriyiz aslinda. Bu alanda Muhtarlik Isleri Müdürlügümüz üzerinden kaynaklarimizi en dogru sekilde çiftçimize, hayvancilikla ugrasan üreticilerimize ulastirmak istiyoruz. Bu bazen bir bilgi olabilir, bazen bir ekipman alimi olabilir, fidan ve tohum destekleri olabilir Sonuçta dogru yerde, dogru zamanda, dogru destegi vermek istiyoruz. Ben bu vesileyle tarimla, hayvancilikla, aricilikla ugrasan herkese çok tesekkür etmek istiyorum. Evet zorluklar var her sektörde oldugu gibi. Üretmek çok zahmetli, mesakkatli. Bizler de yerel yönetimler olarak önlerinizdeki engelleri kaldirmaya çalisiyoruz. Bizim gücümüzle yapilacak ne varsa, atilacak ne adim varsa bunlari çözmeye çalisalim. Hükümetimizi ilgilendiren konularda da yine öncü olmaya çalisalim” dedi.

“Sehrimizin var oldugu her alanda gelismesini istiyoruz” sözleriyle konusmasini sürdüren Baskan Taban, “Aricilik ve bal üretimi de bunlardan biri. Elimizde bu imkan var. Ayni zamanda halkimizin saglikli gidaya erismesini istiyoruz. Bunu da siz üreticilerimiz sagliyorsunuz. Sizlerin de bunun karsiliginda kazanç saglamanizi istiyoruz. Bu minvalde gelisimi saglamak adina bu protokol yapildi ve egitimler düzenlendi.

26 kisi de kursu basariyla tamamlayip sertifika almaya hak kazandi. Ben katilan herkese tesekkür ediyor, sertifika alanlari da ayrica tebrik ediyorum. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da her seyin en iyisini yapmaya çalisacagiz” diye konustu.

Konusma sonrasi Prof. Dr. Ibrahim Çakmak ana ari yetistiriciligi konusunda anlatimlarda bulundu. Akabinde sertifikalarin takdim edilmesiyle program son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile