'Anadolu'dan Görünüm' Ibramaki Sanat Galerisi'nde

'Anadolu'dan Görünüm' Ibramaki Sanat Galerisi'nde

Kusadasi Belediyesi Ibramaki Sanat Galerisi, ressam Gülseren Güvenilir’in yagli boya eserlerinden olusan “Anadolu’dan Görünüm” isimli resim sergisine ev sahipligi yapmaya basladi. Sanatçinin ahsap malzeme kullanarak yaptigi heykellerin de bulundugu sergi 3 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.



Izmirli ressam Gülseren Güvenilir ‘Anadolu’dan Görünüm’ adini verdigi yagli boya resim sergisini Ibramaki Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin begenisine sundu. Kusadalilari, Anadolu’nun farkli yörelerine götürecek olan sergide, özellikle kirsal bölgelerde yasayan kadinlarin giyim ve yemek kültürünü yansitan yagli boya resimler yer aliyor. Sergide ayrica, Güvenilir’in ahsap malzeme kullanarak oyma teknigiyle yaptigi heykeller de bulunuyor.

Gülseren Güvenilir, Kusadasi Belediyesi’ne Ibramaki Sanat Galerisi’nin kapilarini sanatçilara ücretsiz bir sekilde açarak destek olmasindan dolayi tesekkür etti.

Sanatçilarin yasadiklari cografyanin kültüründen ilham aldigini belirten Güvenilir, “Özellikle kirsal kesimde bulunan kadinlarimizin gücü ve yasamlari beni derinden etkiler. Eserlerimi sanatseverlerle Ibramaki Sanat Galerisi gibi özgün ve tarihi bir yerde bulusturmaktan çok mutluyum. Kusadasi Belediyesi’ne desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile