Anadolu Üniversitesi'nde 'Dört Yöreden Dört Telden Türkülerimiz' Adli Program Düzenlendi

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyasi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÜDAM) “Ilgiden Duyguya, Duygudan Ruha Türk Dünyasi Kültür Sanat Etkinlikleri” kapsaminda “Dört Yöreden Dört Telden Türkülerimiz” adli söylesi ve canli dinleti programi düzenledi.

Yöneticiligini TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Kemal Polat’in yaptigi program, çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Programda Akdeniz Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sengül, “Erzurum Yöresi” Türküleri hakkinda bilgi vererek canli örnekler sundu. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nacakci, “Burdur Yöresi” hakkinda bilgi vererek yöreye ait türkülerden canli örnekler söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Canbay, birkaç Türkü yaninda Çanakkale Türküsü’nü de canli seslendirerek, “Çanakkale Yöresi” hakkinda bilgiler verdi. Son olarak Inönü Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Çiftci ise yöre ile ilgili canli örnekler seslendirmenin yaninda “Erzincan Yöresi” ile ilgi detayli bilgileri dinleyicilerle paylasti.

“Türkü bilmeyen, Türk’ü Bilmez”

Programin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Kemal Polat, “Türkülerimiz bizim, duygumuz, düsüncemiz, tarihimiz, kültürümüz ve kimligimizdir. Dolayisiyla bu husus, ‘Türkü bilmeyen Türk’ü bilmez’ sözüyle ifade edilir.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile