Anasiad Genel Başkanı Kutlucan:

Anasiad Genel Başkanı Kutlucan:

ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, hükümet ile IMF arasındaki görüşmelerin rafa kaldırılmasını Türkiye için hayırlı bir gelişme olarak değerlendirerek, bugüne kadar yapılan IMF anlaşmaları yüzünden Türkiye'nin borç yükünün arttığını söyledi

  ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan , hükümet ile IMF arasındaki görüşmelerin rafa kaldırılmasını Türkiye için hayırlı bir gelişme olarak değerlendirerek , bugüne kadar yapılan IMF anlaşmaları yüzünden Türkiye ' nin borç yükünün arttığını söyledi .
Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği ( ANASİAD ) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan , Başbakan Erdoğan ' ın IMF ile anlaşmanın rafa kaldırıldığı yönündeki açıklamasını sevindirici bir gelişme olarak yorumladı . Kutlucan , IMF ' nin anlaşma yaptığı her ülkede ulusal bağımsızlığı vesayeti altına alacak şartlar öne sürdüğünü belirterek , " Türkiye ' nin IMF ' nin vereceği paraya ihtiyacı yok . Reel sektörün önü açılsın sanayici ve işadamları ülkemiz için gerekli olan kaynağı çok kısa bir sürede üretecektir " dedi .
Türkiye ' de yaşanan krizlerin asıl sebebinin IMF direktifleriyle uygulanan borca dayalı ekonomik model olduğunu vurgulayan Eyüp Kutlucan , geçmiş iktidarlar döneminde bu politikalar yüzünden yatırımcıların çok sıkıntı çektiğini hatırlattı .
Hükümetten hızla üretim ekonomisine geçmesi talebinde bulunan Kutlucan , " Yatırımın ve üretimin önündeki bütün engeller hızla kaldırılmalıdır . Ekonomik büyüme yeniden sağlanmalıdır " diye konuştu .
Türkiye ile yeni bir anlaşma yapmak isteyen IMF heyetinin Türkiye ' ye geliş ve gidişleri sırasında ortaya koyduğu taleplerin reel sektörü yok edecek ve ülkedeki bütün yatırımları durduracak kadar ağır olduğunun altını çizen Eyüp Kutlucan şunları söyledi : " Çünkü IMF Türkiye ' ye yeni borçlar verip tatlı faiz alma derdindeydi . Bizim ekonomimizin ne durumda olduğunun onlar için hiçbir önemi yoktu " .
Kutlucan , IMF ' nin dünyadaki bütün ülkeler tarafından hızla kapı dışarı edildiğini de söyleyerek , " Dünyada , IMF ile anlaşma yapan ülkeler Irak , Makedonya , Paraguay ve Peru ' dur . Küresel kriz sonrasında da Ukrayna ve Macaristan IMF ile anlaştı . Türkiye bu ülkelerin hepsinden farklı güçlü bir ekonomiye ve reel sektöre sahiptir . Bizim artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız gerekir . Yeni bir borç yükünün altına girmektense öz kaynaklarımıza yönelmek doğrudur " diye konuştu .
IMF ' nin Düyun-i Umumiye ' nin farklı bir şekli olduğunu ifade eden Eyüp , Kutlucan hükümetin IMF ile yeni bir anlaşma yapılmayacağını açıklamasını reel sektör olarak çok olumlu bulduklarını kaydederek , " Doğru olan budur . IMF para veriyor sonrasında da bu paraları nasıl kullanacağımıza da karışıyor . Yatırım yapılmasına karşı çıkıyor . Bütün kaynaklarımı da kontrol altına alıyor . Gerekçe olarak da ülke ekonomisini doğru kullanmanın yolunun bu olduğunu öne sürüyor . Ama bugüne kadar onların sözü ile hareket ederek sadece borçlarımızı arttırdık . Bize göre IMF ' yi bir daha Türkiye ' ye hiçbir şekilde sokmamak en doğru olandır " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile