Ankara'da Junior Teknoloji Festivali

Ankara'da Junior Teknoloji Festivali

Buse Bilim Koleji’nin düzenlendigi 2024 Junior Teknoloji Festivali 5-11 yas araligindaki çocuklara essiz bir deneyim yasatmaya devam ediyor.

Milli Egitim Bakanligi’nin tüm okullar için ortak duyurusu olan Bilim ve Teknoloji Festivali için haftalar boyunca titizlikle degerlendirmeler yapildi. Festivalde sehir içi ve disindan katilim gösteren yüzlerce proje arasindan finale kalan projeler yarisacak ve kazananlar ödülleriyle bulusacak. Egitim ögretimde 25 yilini tamamlayan ve Ankara Yenimahalle’nin tek IB programli okulu olan Buse Bilim Koleji’nin düzenledigi Festival, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 11:00’da Buse Bilim Koleji bahçesinde gerçeklestirilecek.

Bu festival sizi göklere uçuracak

23 Nisan haftasina denk gelen festivalde teknolojik, bilimsel, kültürel ve sanatsal aktiviteler yapilacak.

Çocuklarin gökyüzünü yakindan tanima firsatini yakalayacagi etkinlikte drone uçurma, IHA, teleskop gözlemi, planetaryum, survivor parkurlari, robotik kodlama, fildisi macunu, volkan deneyi, dinozor avcilari, büyüteç izleme, masal dinletisi, mandala, alçi, akil oyunlari, makey makey gibi birçok etkinlik yer alacak. Eglenerek ögrenen çocuklar, yeni bilgiler deneyimleyebilecekleri bir gün yasayacaklar.

Buse Bilim Kolej’i Bilim Kurulu Baskanligindan yaptigi açiklamada; ‘Festival için hazirlanan projelerin sahipleri, alanlarinda uzman isimlerle bir araya gelecek ve onlarla birlikte yakindan deneyimlerini paylasacaklar. Bu festival ile gelecekte bilim ve teknoloji adina yeni fikirler için çocuklara ilham olmasini planlaniyor.

Üniversitelerden profesörler, Yente Makine A.S ve Airaks Havacilik Teknolojileri mühendisleri ve daha önce Buse Egitim Kurumlari’ndan mezun olan mühendisler jüri olarak görev alacaklar.

Festivalin 1’incisi olan ögrenci veya gruba “ 9 bin TL + 3 bin TL, danisman Ödülü”, 2’nci olan ögrenci veya gruba “6 bin TL + 2 bin 500 TL danisman ödülü”, 3’üncü olan ögrenci veya gruba “3 bin TL + 2 bin TL danisman ödülü” Katilimcilara ise ‘’Katilim Belgesi’’ verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile