“Anne Sana Mektup Yazdım” ödülü Emine Erdoğan'a verildi

“Anne Sana Mektup Yazdım” ödülü Emine Erdoğan'a verildi

Emine Hanım yılın annesi AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanlığı kadın kollarınca düzenlenen “Anne Sana Mektup Yazdım” yarışmasında yılın annesi ödülü Emine Erdoğan'a verildi. Dün akşam düzenlenen törene, Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başkan Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek de katıldı.

Duygulu bir konuşma yapan Emine Hanım hem ağladı hem seyircileri ağlattı. İnsanın, anne olduğu zaman annesinin değerini daha iyi anladığını ifade eden Emine Erdoğan şöyle konuştu: “Bu yılki Anneler Günü vesilesiyle dünyanın tüm annelerini, özellikle Bosna’nın, Afganistan’ın, Irak’ın, Libya’nın, Suriye’nin, Filistin’in annelerine selamlarımızı gönderiyorum. O annelerin acısını, özlemini Türkiye’nin anneleri olarak yüreğimizde taşıdığımızı onlara hatırlatmakta fayda görüyorum. Eşini kaybeden, çocuklarını kucağında yitiren tüm annelerin acısı bizim acımızdır. O tetiğe basanlar, o bombayı fırlatanlar, bir anneyi çocuğunun gözleri önünde katledenler, aslında en başta kendi annelerine ihanet ediyorlar.”

“Annelik şefkati dünyayı sarsın”

Günahsız çocuklarının gözleri önünde anneleri öldüren bir dünyanın asla masum bir dünya olmadığını vurgulayan Emine Erdoğan, “Annelerin gözyaşı üzerine, evlatların kanları üzerine siyaset yapan, çıkar sağlayan bir dünya, asla temiz bir dünya değildir. İşte onun için annelik şefkati dünyayı sarsın istiyorum, annelik sevgisi dünyayı kucaklasın istiyorum. Bizler anneyiz, istersek çocukların öldürülmediği, annelerin incitilmediği bir dünyayı da birlikte inşa edebiliriz” diye konuştu. Konuşmasına şair Yavuz Bülent Bakiler’in anne için yazılmış mısralarını okuyarak son veren Emine Erdoğan, gözyaşlarına engel olamadı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile