Antalya'daki Trafik Kazası Davası

Antalya'da öz çekimie çekmek için yola uzandıkları iddia edilen iki kişinin, araçla üstlerinden geçerek ölümlerine sebebiyet veren sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya'da öz çekim için yola uzandıkları iddia edilen iki kişinin, araçla üstlerinden geçerek ölümlerine sebebiyet veren kamyonet şoförü Uğur Üstündağ'ın yargılanmasına başlandı.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Uğur Üstündağ, müştekiler Nesrin Yıldız, Rahime Bozkurt, Hayri Bozkurt, tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Üstündağ, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı vefat eden gençlerin ailelerine başsağlığı diledi. Olay günü havalimanı çevresinde yapılan tramvay yolunda şoför olarak çalıştığını ifade eden Üstündağ, yol kenarında beyaz bir araba park halinde bulunduğunu, aracın yanından geçerken bir şeyin üzerinden geçtiğini hissettiğini ifade etti.

Olay anında her hangi bir ses duymadığını belirten Üstün, 'Fakat ben biraz daha gittikten sonra durdum. Oraya geri döndüm. İki kişinin yerde yattığını ve üç kişinin de bu iki kişinin başında bağrıştıklarını gördüm. Hemen polisi arayarak olay yerine bir ambulans gönderilmesini istedim. Kazada herhangi bir kusurum yok, suçsuzum' dedi.

Tanık Onur Konur da hayatını kaybeden Muhammed Bozkurt, Çağlar Savaşçı ve iki arkadaşıyla kay kay yapmak için Alanya'dan arabayla Antalya'ya geldiklerini söyledi.

Alanya ilçesine dönmek için saat 19.20'da yola çıktıklarını anlatan Konur, olay yerinde tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için durduklarını belirtti.

Konur, daha sonra fotoğraf çekmek için Deniz Yalçın isimli arkadaşının kendilerine ait arabanın dörtlülerini yaktığını belirterek, 'Yol ıssızdı kimse gelip geçmiyordu. Orada bir hatıra fotoğrafı çekmek istedik. Fotoğrafı ben çekiyordum, benim dışında dört kişi asfaltta bizim aracımızın bulunduğu şeride oturdu, oturmaktan çok yatma vaziyetindeydi. Ben arkadaşlarımın fotoğrafını çektim, hatta çektiğim fotoğraflara bu dört arkadaşım bakmak için yanıma geliyordu' diye konuştu.

Dört arkadaş sağ şeritte gidiş istikametinde bulunduklarını belirten Konur, aracın yanlarından hızlıca geçtiğini ışığının yanmadığını, önce Muhammed Bozkurt'a daha sonra ise Çağlar Savaş'a çarparak geçtiğini ve hiç durmadan yoluna devam ettiğini ileri sürdü.

Sürücünün olay yerinde olmadığını, kazadan 20 dakika sonra kaza yerine geldiğini iddia eden Konur, ayrıca sanığın araçtan hiç inmediğini de belirtti.

Duruşma, yolda keşif yapılması için ileri bir tarihe ertelendi.

- Olay

Antalya'da Atatürk Havalimanı yolunda 20 Aralık 2015 tarihinde Uğur Üstündağ yönetimindeki aracın, yol kenarında mola veren 5 gençten 2 kişinin üzerinden geçerek ölümlerine neden olmuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile