Araban‘da Sa’D Bin Ebi Vakkas Hz.’Nin Adının Verildiği Cami Yapılacak

Gaziantep’in Araban ilçesine Sa‘d Bin Ebi Vakkas Hz.‘nin adının verildiği cami yapılacak.

1971 yılında yapılan ve bugün itibariyle ihtiyaca cevap veremeyen Yeşilova Camii’nin yıkılarak, yerine ihtiyaca cevap verecek bir cami inşa edilmesi kararlaştırıldı. Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, yaptığı açıklamada, "Yeşilova Cami’miz, eski bir cami olması nedeniyle ibadet hizmeti için ihtiyaca cevap veremiyor, özellikle bayram ve cenaze gibi özel durum ve günlerde sıkıntı içerisine giriyorduk. Bu sene bu camiyi yıkarak, yerine yenisini yapmayı planlayarak başta Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, Araban Kaymakamı Necdet Özdemir, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu ile ilçe halkının da büyük desteği ve Allah’ın izniyle yıkım çalışmalarına başladık. Araban Kaymakamlığı, Gaziantep İl Müftülüğü, Araban Müftülüğü ve tüm ilgili makamlardan gerekli yıkım ve yapım izinlerini aldık, zemin etüdünü yaptırdık ve cami yaptırma ve yaşatma derneği aracılığıyla 440 metrekare üzerine iki katlı çift minareli bir cami yaptıracağız. Alt birinci katına işyerleri, Kur-an kursu, imam ve müezzin için iki lojman, gasilhane ile şadırvan yapılacak" dedi.

Sevinç, yeni yapılacak camiye Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Camii adı verileceğini kaydederek, "İlçemizi kısa sürede modern bir merkez camiye kavuşturmak için tüm yardımseverlerin yardımlarıyla, Araban İlçe Müftülüğü ve Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kureyş Bulut ile yöneticileri ve üyeleri olarak el birliğiyle çalışmaktayız. İnanıyorum ki, hayırsever ve yardımseverlerimizin destekleriyle en kısa sürede camimiz ibadete açılacaktır. Camimizin yapımı aşamasında tüm hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kureyş Bulut ise, "Araban Kaymakamlığı, Gaziantep İl Müftülüğü, Araban İlçe Müftülüğü, Araban Belediyesi, AK Parti Araban İlçe Teşkilatı, Arabanlı yardımsever vatandaşlarımızın da destekleri ile derneğimiz işbirliğiyle yaptırılacak olan Sa’d Ebi Bin Vakkas Hz. Camimiz, Allah’ın da yardımlarıyla en kısa sürede ibadete açılacaktır. Gerekli teknik ve mali kaynaklar konusunda el ve gönül birliğiyle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bulut, yıkımı yapılan caminin enkazının Araban Belediyesi tarafından temizlenmeye başlandığını belirterek, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile