Ardahan'da 150 Sivat Ile 100 Süt Sagim Makinesi Dagitildi

Ardahan Valisi Hüseyin Öner:'Ardahan, 437 bin büyükbas ve 125 bin civarinda küçükbas hayvan varligiyla ülkemizin ve bölgemizin hayvancilik üssü konumundadir. Dolayisiyla devletimizin bu tür desteklerini çok önemsiyoruz'

Ardahan Valiligi, DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügünce kentteki hayvanciligi gelistirmek amaciyla hayata geçirilen iki proje kapsaminda kura ile belirlenen 150 köy muhtarligina ve 100 kadin çiftçiye yüzde 80 hibeli süt sagim makinesi ile sivat dagitimi yapildi.

Kafkas Arisi Üretim, Egitim ve Gen Merkezi Müdürlügü'ndeki programda konusan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, "Elle Süt Sagim Faaliyetlerine Sosyolojik Bir Dokunus" ve "Ardahan Ili Mera Alt Yapisinin Gelistirilmesi" projeleri ile kentte getirilen beton sivat ve süt sagim makinelerinin üretime ve hayvanciliga önemli katki sunacagini söyledi.

Ardahan'da hayvanciligin gelistirilmesi amaciyla projelerin hayata geçisinin sürecegini dile getiren Öner, sunlari kaydetti:

"Ardahan, 437 bin büyükbas ve 125 bin civarinda küçükbas hayvan varligiyla ülkemizin ve bölgemizin hayvancilik üssü konumundadir. Dolayisiyla devletimizin bu tür desteklerini çok önemsiyoruz. Devletimizin hayvanciligi kalkindirmaya yönelik çalismalari her alanda devam etmektedir. Gerek Tarim ve Orman Bakanligimizin ve gerekse kalkinma ajanslarinin bu konuda ciddi yatirim, tesvik ve desteklemeleri mevcut. Bugün de bunlardan birini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Sivat ve süt sagim makineleri üreticimiz ve köylümüze hayirli olsun."

Programa, DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Osman Demirdögen, Il Tarim ve Orman Müdür Vekil Turgay Sisman, Kafkas Arisi Üretim, Egitim ve Gen Merkezi Müdür Sinan Aydin, Ardahan Ziraat Odasi Baskani Latifsah Sural, köy muhtarlari ve kuradan isimleri çikan çiftçi kadinlar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile