Ardahan'da Eğitime Yatırım

ARDAHAN - İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, Ardahan'da 2013-2014 eğitim öğretim döneminde de yatırım yapılacağını bildirdi.

Eteker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin fiziki olarak 20 kişilik sınıf ortalamasıyla Türkiye standartlarının üstünde olduğunu ancak daha kaliteli ve verimli eğitim için yine de yatırım yapacaklarını söyledi.

Bazı büyük köylerdeki okullara yönelik çeşitli planları olduğunu kaydeden Eteker, "Örneğin bu büyük köylerde dağınık binaları bir araya toplamak istiyoruz. Bunları tek binada birleştirmeyi planlıyoruz. Bunun için birkaç köyümüz var, taleplerini değerlendireceğiz" dedi.

Bölge çocuklarının sanata ve spora ilgilerinin çok fazla olduğunu ifade eden Eteker, "Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile 24 derslikli, 300 kişi kapasiteli yurdu ve imam hatip lisesini planlıyoruz. Bu okulun ayrıca spor salonu da olacak. Bu iki okulumuz bizim için öncelikli. Ayrıca Göle ilçemizde yeni TOKİ bölgesinde de okul yaptırma çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Eteker, Güzel Sanatlar ve Spor Okulu'nun açılmasıyla bölgedeki öğrencilerin potansiyelinin ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile