Arhavi'de Hasar Tespit Ve Temizlik Çalismalari Devam Ediyor

Artvin'in Arhavi ilçesinde Kapisre Deresi'nin tasmasi sonucu çok sayida is yeri ve evin zarar gördügü selin ardindan hasar tespit ve temizlik çalismalari sürüyor.

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalismalar kapsaminda ekipler, selden etkilenen Bogaziçi ve Cumhuriyet mahallerindeki is yerleri ve evleri dolasarak tutanaklarla hasar tespiti yapti.

Selin cadde ve sokaklara sürükledigi hafriyatin temizlenmesi için de Artvin Il Özel Idaresi, DSI, Karayollari, Arhavi Belediyesi, Erzurum ve Trabzon Büyüksehir Belediyesi ekipleri çalismalara devam ediyor.

Binalarin bodrum katlarina dolan su vidanjörler yardimiyla bosaltilirken, cadde ve sokaklarda biriken balçik ve diger malzemeler ise kamyonlara yüklenerek alandan kaldiriliyor.

Vatandaslar da ev ve is yerlerinde temizlik yapiyor.

Öte yandan, Türk Kizilay ve yardim kuruluslari su kesintisi olan bölgede vatandaslara su ve yemek dagitiyor.

- Iki mahallede toplam 430 konutun bodrum ve zemin katini su basti

Arhavi Belediye Baskani Vasfi Kurdoglu, AA muhabirine, ilçede metrekareye 174 kilogram yagis düstügünü söyledi.

Kurdoglu, 4 vadiden gelen sularin Kapisre Deresi'nde birlesip tasmasiyla sel felaketinin yasandigini belirterek, "Sel, Bogaziçi Mahallemizi ve Cumhuriyet Mahallemizin bir kesimini etkiledi. Bogaziçi Mahallemizde 320 konutun, Cumhuriyet Mahallemizde de 110 konutun zemin ve bodrum katlarini su basti." dedi.

Çevre belediyelerden önemli yardimlar aldiklarini ifade eden Kurdoglu, "Bakanlarimiz geldi, hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Insallah bu yaralari hep beraber saracagiz." diye konustu.

Kurdoglu, sel sirasinda ilçenin su sebekesinde hasar olustuguna isaret ederek, en kisa sürede ilçeye su verilmesi için çalismalari sürdürüldüklerini kaydetti.

- Evini su basan Tanju Dagci: "Evimizde kullanilacak tek bir esya kalmadi, sel her seyi götürdü"

Bogaziçi Mahallesi'ndeki bir binanin zemin katinda bulunan evine su basan Tanju Dagci, sel sirasinda yasananlari anlatti.

Selin sabah saatlerince yasandigini ve o esnada uyudugunu belirten Dagci, "Bagirmalarla, camlara atilan taslara uyandik. Apar topar hanimi ve çocugu disari çikardim. Ilk defa bu kadar büyük bir felaket yasadik. Anlatilmasi zor bir olay. Devletimiz çok büyük. Her seyin üstesinden gelecegiz. El birligiyle hepimiz birlik olacagiz." dedi.

Dagci, ekiplerin evde hasar tespitinde bulundugunu vurgulayarak, "Evimizde kullanilacak tek bir esya kalmadi, sel her seyi götürdü. Allah'in izniyle güzel olacak her sey. Zaten sayin bakanlarimiz da geldi, 'her seyle ilgilenecegiz' dediler." ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile