Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nca Saruhanli ilçesinde bulunan aricilardan gelen talep dogrultusunda 2. grup kislatma egitimi verildi.
Saruhanli Muhtarlik Isleri Sube Müdürlügünde gerçeklestirilen egitime Saruhanlili aricilar ve Sube Müdürü Serdar Özgedik katildi.
Aricilik Teknikeri Hüseyin Balkaya’nin verdigi egitimde, arilari mevsimsel olarak dogru beslemenin öneminden bahsetti. Arilarin saglikli kislayabilmesi için gerekli olan varroa paraziti ile etkin mücadele hakkinda bilgiler veren Balkaya, varroa mücadelesinde Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan ruhsat almis ilaçlarin kullanilmasi gerektigini ifade etti.
Egitime katilan aricilar Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkürlerini dile getirdi. Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’ndan yapilan bilgilendirmede, kislatma egitimlerinin devam edecegi belirtildi.
Aricilara Kislatma Egitimleri Devam Ediyor
Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan arilarin daha saglikli bir kis mevsimi geçirmesi amaciyla aricilara yönelik olarak baslattigi kislatma egitimlerine Saruhanlili aricilardan kislatma egitimi ile ilgili gelen talepler neticesinde 2. grupla devam edildi.



















