Arnavutluk'ta Cami TİKA'nın Desteğiyle Yenilendi

Arnavutluk'ta Cami TİKA'nın Desteğiyle Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arnavutluk’un kuzeyinde yer alan Lezha şehrindeki Lezha Merkez Camii’nin tadilatına destek verildi.

Arnavutluk’ta birçok alanda önemli projeye imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Arnavutluk’un kuzeyinde yer alan Lezha şehrindeki Lezha Merkez Camii’nin tadilatına destek verildi.

Belediye ve müftülük yetkilileri, 27 bin 500 nüfusa sahip şehirde 1997 yılında inşa edilmiş olan Lezha Camii’nin iç ve dış kısımlarının tadilata muhtaç olduğunu belirtilerek, TİKA’dan destek talebinde bulundu. Yapılan teknik incelemede şehir merkezindeki Lezha Merkez Camii’nin tadilata ihtiyacı olduğu ve bazı malzemelerin temin edilmesinin yerinde olacağı tespit edildi. TİKA’nın desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında caminin tadilatı ve içindeki eksiklikler için gerekli destek verildi.

Kültürel değerlerin korunması doğrultusunda gerçekleştirilen proje kapsamında tadilatın yanı sıra minber, mihrap, halı, avize gibi cami içinde yenilenmesi gereken malzemeler temin edilerek, yetkililere teslim edildi. Ayrıca caminin çevre düzenlemesi de yapıldı.

Yetkililer, yapılan teslim töreninde yaptığı açıklamada söz konusu projenin gerçekleştirilmesinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile