Artvin'de Taskin Kontrol Çalismalari Devam Ediyor

Artvin'de Taskin Kontrol Çalismalari Devam Ediyor

DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Artvin’in Kemalpasa ilçesinde devam eden Taskin ve Rusubat Kontrolü çalismalarinin yüzde 98 seviyesine ulastigini ifade etti.

Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için çalismalarini sürdürüyor.

Artvin’de son yillarda yagislarin düzensiz ve dengesiz olmasi nedeniyle taskin kontrolüne yönelik çalismalarin çok büyük önem arz ettigini belirten DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Bu kapsamda Artvin ili Kemalpasa ilçesi Karaosmaniye Deresi’nin üst havzasinda taskin ve rusubat kontrolü isi kapsaminda sag sahilde 720 metre, sol sahilde 200 metre taskin koruma duvari imalatlari yapilmistir. Projenin tamamlanmasi ile 4 köy ve 213 dekar tarim arazisi taskinlardan korunmus olacaktir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile